Krabí tyčinky nás mohou mást svým názvem. I když v názvu slyšíme krab, jsou vyráběny pouze z masa rybího.
To, že jsou vyráběny z ryb nemění ale nic na faktu, že jsou chutnou surovinou, z které lze vykouzlit, ať už svačina, tak výtečné hlavní jídlo.
A my si společně ukážeme 4 snadné recepty s krabími tyčinkami.
Pomazánka z krabích tyčinek
Tato krabí pomazánka je vyrobena z tyčinek krabího masa, celeru a majonézy. Je to lahodná kombinace a rychlé osvěžující letní jídlo.
Co budeme potřebovat
- 25 dkg krabích tyčinek
- 1 pomazánkové máslo
- 1 tavený sýr
- 3 lžíce majonézy
- 1 středně velká cibule
- pepř
- sůl
Postup
- Máslo utřeme se sýrem, majonézou a přidáme jemně nasekané krabí tyčinky s jemně nakrájenou cibulí.
- Podle chuti osolíme a opepříme.
- Vše důkladně promícháme a podáváme namazané na pečivo.
Pokud chceme pomazánku odlehčit, volíme místo majonézy bílý jogurt, který nám vytvoří lehkou a jemnou chuť.

Těstovinový salát z krabích tyčinek
Lehký a svěží salátek, který se skvěle hodí ke každé letní grilovačce.
Co budeme potřebovat
- 2 balíčky krabích tyčinek
- 1 cibule
- 2 okurky
- 1 paprika
- 1 jarní cibulka
- 100 g těstovin (penne)
- 30 g sýru fety
Na zálivku
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce hořčice
- 1 zakysaná smetana
- 2 lžíce bílého jogurtu
- pepř
- sůl
- špetka chilli
- cukr
Postup
- Nejdříve si připravíme zálivku – svaříme ocet, kečup a hořčici, přidáme sůl a chilli koření a necháme vychladnout.
- Do vychladlé zálivky vmícháme smetanu bílým jogurtem a dochutíme.
- Uvaříme těstoviny podle návodu a schladíme je ledovou vodou.
- Krabí tyčinky osmahneme na másle, pak je nakrájíme na drobné kousky a vložíme do misky.
- K nim přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme vychladlé těstoviny a vše zalijeme zálivkou a podle potřeby ještě dochutíme.
- Navrch nadrobíme sýr feta.
Jako přílohu volíme pečivo nebo různé druhy slaných sušenek.

Objevte podobné tipy
Polévka z krabích tyčinek
Rychlá a snadná krabí polévka. Je to jedna z nejvíce uklidňujících polévek, kterou si můžete uvařit v každém ročním období.
Co budeme potřebovat
- 1 balíček krabích tyčinek
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1-2 lžíce rýže
- citronová šťáva
- petrželka
- sůl
- 3/4 litru vody nebo vývaru (nejlépe rybího)
Postup
- Vodu nebo vývar osolíme a uvedeme do varu.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na nudličky nastrouhanou mrkev, na kousky nakrájené krabí tyčinky a propláchnutou rýži.
- Vše vaříme 10-15 minut. Podle potřeby osolíme a přidáme trochu citronové šťávy a zelenou petrželku.
Místo rýže můžeme do polévky zavařit drobné těstoviny, noky, knedlíčky nebo můžeme rozšlehat vajíčko.

Salát z krabích tyčinek
Recept na salát s krabem je křupavá, krémová a chutná kombinace krabích tyčinek, zeleniny a lehkého česnekového majo-jogurtového dresingu. Mažeme na toasty, housky nebo podáváme jen tak jako předkrm.
Co budeme potřebovat
Na salát
- 240 g krabích tyčinek
- 120 g kukuřice
- 120 g nakrájené okurky
- 100 g nakrájeného jablka
- 30 g zeleného celeru
Na zálivku
- 40 g majonézy
- 40 g řeckého jogurtu
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce octa
- špetka česnekového prášku
- 1-2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
Postup
- V malé misce smíchejte ingredience na dresink a promíchejte.
- Do mísy přidejte nakrájené tyčinky, okurky a kukuřici, celer, jablko a přelijte dresinkem.
- Míchejte, dokud se vše neobalí dresinkem.
Zajímá vás, jak si vybrat kvalitní pánev na plynový sporák? Mrkněte na naši recenzi.
Pro další skvělé recepty na saláty s krabím masem se inspirujte u nás!

Jak se krabí tyčinky vyrábí?
Krabí tyčinky jsou imitací krabího masa, které byly slisovány do tvaru tyčinky a často obarveny červenou barvou.
Tento druh masa je často cenově dostupnější pro použití v salátech z mořských plodů a podobných pokrmech a jelikož se při zpracování tepelně upraví, lze jej konzumovat bez další úpravy.
Některé druhy sushi, jako jsou kalifornské rolky, se také typicky vyrábějí s použitím imitace krabího masa, často z krabích tyčinek.
Obecně jsou tyto tyčinky vyrobeny z rybího masa, které má jemnou chuť a lze do něj snadno přidat umělé nebo přírodní krabí příchuť.
Tyčinky se typicky upravují s přidáním dalších přísad, jako jsou pojiva, vaječné bílky, a poté se tvaruje tak, aby maso drželo pohromadě v kulatém nebo obdélníkovém tvaru tyčinky. Do této směsi se často přidává krabí aroma. Jakmile jsou krabí tyčinky sestaveny a ochuceny, jsou často ponořeny do barvicí lázně, aby se vnější strana obarvila do červena nebo oranžova, aby připomínala krunýř kraba.