Recept: Králičí kyselá polévka nebo omáčka

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • hlava z králíka
  • přední stehna nebo jiné zbylé maso
  • vnitřnosti (plíce
  • játra
  • srdce
  • pokud je máme)
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • 1 petržel
  • 2 cibule
  • 6 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • 6 celých pepřů
  • sůl
  • 2 dl smetany
  • ocet
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla.

Postup receptu

  1. Králičí maso vložíme do osolené vody a uvaříme spolu s kořením
  2. Jestliže nemáme vnitřnosti z králíka, můžeme přidat cca 15 dkg drůbežích jater
  3. Uvařené maso vyjmeme, obereme z kostí a s vnitřnostmi pokrájíme na menší kousky
  4. Vývar přecedíme a dáme do něj doměkka povařit na kostičky nakrájenou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli
  5. Vývar s téměř měkkou zeleninou zahustíme velmi světlou jíškou z másla a hladké mouky
  6. Přidáme králičí maso, zalijeme smetanou, necháme prohřát a dochutíme solí a octem
  7. Podáváme jako polévku nebo hustší jako omáčku s knedlíkem

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 8 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *