Králík na hořčici s křenem

Králík na hořčici s křenem
Doba přípravy: 160 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 králík
  • 3 velké cibule
  • 5 dkg slaniny
  • 3 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
  • 3 lžíce hořčice
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • pepř
  • vývar.

Postup receptu

  1. Králíka dočistíme, omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a hodně potřeme směsí hořčice s křenem
  2. Do druhého dne necháme odležet v chladničce
  3. Pak do pekáče nakrájíme nadrobno slaninu a cibuli
  4. Na pánvi zprudka osmažíme porce králíka
  5. Ty pak vložíme do pekáče na cibuli se slaninou, přidáme bobkové listy, podlijeme vývarem a upečeme doměkka
  6. Během pečení přeléváme a podléváme
  7. Upečené maso vyjmeme, odstraníme bobkový list, šťávu rozmixujeme, nalijeme na maso a ještě asi 10 minut pečeme
  8. Příloha: brambory, bramborové noky, dušená rýže

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X