Králík po staročesku

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • hřbet a zadní stehna z králíka
  • sůl
  • mletý zázvor
  • 2 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • 5 dkg slaniny
  • 2 cibule.

Postup receptu

  1. Maso z králíka naporcujeme, osolíme a posypeme mletým zázvorem
  2. Na sádle rozškvaříme nakrájenou slaninu a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova
  3. Vložíme porce masa a opečeme je ze všech stran
  4. Pak vše včetně výpeku přeložíme do pekáčku a pečeme v troubě doměkka
  5. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme
  6. Příloha: dušená rýže, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.