Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 králík
- 10 stroužků česneku (i méně)
- sůl
- olej. Nádivka: 4 starší housky
- 2 dl mléka
- 1-2 lžíce másla
- 3 vejce
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
- muškátový oříšek
- 10 dkg jater (králičí
- drůbeží nebo vepřová)
- 1 cibule
- hrst sekaných kopřiv nebo zelených natí.
Postup receptu
- Králíka naporcujeme a porce potřeme olejem
- Osolíme a porce ze všech stran potřeme prolisovaným česnekem
- Porce zakryjeme fólií a necháme v chladu proležet do druhého dne, kdy nejdříve připravíme nádivku, Housky pokrájíme na kostičky, zalijeme horkým mlékem, ve kterém jsme rozpustili máslo a necháme je nasáknout
- Pak k nim přidáme na velmi malé kousky nakrájená játra, prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, žloutky a kopřivy nebo zelené natě
- Osolíme, okořeníme a promícháme
- Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli
- Pekáč vytřeme olejem a vložíme nádivku
- Na ni narovnáme porce masa a lehce je do nádivky vtlačíme
- Zakryjeme poklicí, vložíme do předehřáté trouby a při zhruba 200°C pečeme do změknutí masa
- Příloha: brambory, bramborová kaše, zeleninový salát