Králík s nádivkou

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 porce králíka
  • 10 dkg uzeného špeku nebo anglické slaniny
  • 1-2 cibule
  • sůl
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček celého pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 5 dkg másla. Nádivka: 4 rohlíky
  • trochu mléka
  • cca 10 dkg králičích jater (nemáme-li
  • můžeme použít drůbeží nebo vepřová)
  • 1-2 vejce.

Postup receptu

  1. Plátky uzeného špeku nebo anglické slaniny lehce opečeme
  2. Na opečené plátky položíme osolené porce králíka a pokryjeme je plátky másla
  3. Posypeme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme bobkový list, kuličky nového koření a černého pepře
  4. Dusíme pod pokličkou doměkka
  5. Maso vyjmeme, šťávu procedíme a přidáme do ní vymačkané rohlíky předem namočené ve vodě s mlékem, mletá játra a žloutky
  6. Promícháme, osolíme a opepříme podle chuti a vmícháme sníh z bílků
  7. Do tukem vymazaného pekáče dáme vrstvu nádivky, upečené porce králíka a zakryjeme vrstvou nádivky
  8. Pod pokličkou v troubě nebo remosce zapečeme dorůžova

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.