Pečený králík v zelné omáčce se smetanou

Pečený králík v zelné omáčce se smetanou
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 králík
  • 50 dkg kysaného zelí
  • 5 dkg slaniny
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 l sladké smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sádla
  • kmín
  • mletý pepř
  • cukr
  • sůl

Postup receptu

  1. Králíka naporcujeme na menší díly, osolíme, lehce opepříme a uložíme do chladničky odležet
  2. Sádlo rozpálíme a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu
  3. Přidáme kmín, zalijeme trochou vody, promícháme a přidáme česnek utřený se solí
  4. Přivedeme k varu, vložíme porce králíka, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka
  5. Hotové měkké maso vyjmeme, uložíme do tepla a do vydušeného základu vložíme překrájené kysané zelí
  6. Podle potřeby podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka, aby vznikla omáčka se zelím, kterou zahustíme smetanou, ve které rozkvedláme mouku
  7. Zvolna provaříme alespoň 30 minut
  8. Občas promícháme, aby se zelí nepřipálilo
  9. Dochutíme solí a podle potřeby i cukrem
  10. Příloha: knedlíky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X