Krémová slepičí polévka

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • půlka slepice
  • kořenová zelenina (mrkev
  • celer
  • petržel)
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • petrželka.

Postup receptu

  1. Polovinu slepice uvaříme se zeleninou a cibulí v tlakovém hrnci doměkka
  2. Pak maso obereme z kostí a i se zeleninou je rozmixujeme
  3. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji po částech vývarem a povaříme asi 10 minut
  4. Pak přidáme rozmixovanou směs a ještě asi 5 minut povaříme
  5. Sypeme sekanou petrželkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.