Recept: Krémová žemlovka

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 veka nebo 5-6 rohlíků
  • 1/2 l mléka
  • 2 vejce
  • 2-3 lžíce cukru. Pudink: 4 dl mléka
  • 1 vanilkový nebo jiný pudinkový prášek
  • 6 lžiček cukru. Ochucený tvaroh: 1 kostka tvarohu
  • cukr podle chuti
  • 1 vanilkový cukr
  • můžeme přidat i dva žloutky a sníh z bílků.

Postup receptu

  1. Veku nakrájenou na plátky nebo rohlíky nakrájené na kolečka dáme do mísy a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce s cukrem
  2. Pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a narovnáme polovinu nakrájeného a zvlhčeného pečiva
  3. Pokryjeme ovocem a zalijeme uvařeným pudinkem
  4. Na pudink rozetřeme ochucený tvaroh
  5. Tvaroh můžeme zjemnit dvěma žloutky a sněhem z bílků
  6. Na tvaroh narovnáme zbytek pečiva a pečeme asi 30 minut v troubě
  7. Podáváme teplé

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 5 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *