Nejlepší krémy a náplně do vánoční cukroví: nezůstaňte u máslové klasiky!

Pokud nechcete zůstávat u klasického máslového krému, nemusíte.

Připravit se dají i jiné krémy do vánočního cukroví.

Výtečně chutná mandlový krém (recept najdete níže). Patříte mezi vegany?

Potom ani vás neošidíme a poskytneme vám jeden recept na výborný veganský krém.

Ozvláštněte tedy vánoční cukroví těmito výtečnými krémy.

Základní máslový krém do vánočního cukroví

Chcete mít cukroví i s máslovou klasikou?

Příprava je jednoduchá a rychlá. Tento recept je na máslový krém do vánočního cukroví bez vajec.

Máslový krém do vánočního cukroví můžete zkombinovat v podstatě s jakýmkoliv cukrovím, ale hodí se klidně i do dortů.

INGREDIENCE

  • 140 g másla pokojové teploty
  • 280 g moučkového cukru
  • 1 až 2 lžíce mléka
  • 1/4 lžíce vanilkového extraktu

POSTUP

  1. Ve velké misce utřete do hladka máslo s polovinou moučkového cukru.
  2. Přidejte zbývající moučkový cukr a jednu polévkovou lžíci mléka a vanilkový extrakt.
  3. Použijte ruční šlehač a šlehejte krém do té doby, než bude hladký.
  4. Přidejte další lžičku mléka. Přimíchejte případně i potravinářské barvivo (není podmínkou).
  5. Krém zamíchejte, dejte odležet do lednice, a potom jím plňte vánoční cukroví.
TIP: Do máslového krému můžete přidat i potravinářské barvivo, abyste docílili veselých barev. Máslový krém můžete proměnit také na pomerančový, stačí vynechat mléko a vanilku a přidat pomerančovou kůru a dvě lžíce šťávy z pomeranče. Pokud byste chtěli čokoládový máslový krém, tak vynechejte mléko a přidejte zase 25 g kakaa a 75 g roztavené tmavé čokolády.
základ většiny cukroví, máslový krém
Zdroj: pinterest.com

Krém z kokosu do vánočního cukroví

Chcete dodat cukroví kokosovou chuť? Stačí udělat kokosový krém do vánočního cukroví. Perfektně se roztírá.

Potom stačí vánoční cukroví ještě ozdobit nějakou polevou.

INGREDIENCE

  • 3 vaječné žloutky
  • 1 plechovka neslazeného kokosového mléka
  • 1/2 hrnku krystalového cukru
  • 1 krabička smetany ke šlehání
  • 1/2 hrnku osmahnutého kokosu

POSTUP

  1. Do malého hrnce si dejte kokosové mléko a polovinu cukru. Směs vařte na mírném ohni.
  2. Během toho si smíchejte žloutky se zbývajícím cukrem.
  3. Jakmile kokosové mléko přivedete k varu, pomalu do něj vmíchejte žloutky. Směs ještě pár sekund povařte, a potom ji odstavte.
  4. Nechejte krém do vánočního cukroví vychladnout a zatím si vyšlehejte smetanu, dokud nevznikne hustá šlehačka.
  5. Nakonec šlehačku pomalu vmíchejte do uvařené směsi a přidejte osmahnutý kokos. 
krém z kokosu se na těsto krásně roztírá
Zdroj: mauimagazine.net

Francouzský mandlový krém

Mezi nejlepší krémy do vánočního cukroví patří ten mandlový.          

Podle tohoto receptu můžete připravit mandlovou náplň do cukroví, pro naplnění pečiva, na koláče a další dezerty.

INGREDIENCE

  • 125 g nesoleného másla pokojové teploty
  • 1/2 hrnku krystalového cukru
  • 2 vejce pokojové teploty
  • 3/4 hrnku mandlové mouky (nebo jemně namletých mandlí)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžička mandlového extraktu

POSTUP

  1. Všechny ingredience si dejte do jedné misky.
  2. Použijte ruční mixér, nebo kuchyňský robot. Šlehejte suroviny zhruba 5 minut, dokud nevznikne hustý ořechový krém do vánočního cukroví. 
nadýchaný krém z mandlí vylepší každé cukroví
Zdroj: letthebakingbegin.com

Pudinková náplň

Velice oblíbené jsou krémy a náplně do vánočního cukroví z vanilkového pudinku.

Pudinková náplň do cukroví se dává třeba do malých věnečků (viz obrázek níže) či do koláčů z listového těsta.

INGREDIENCE

  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 1 hrnek smetany
  • 1/2 hrnku mléka

POSTUP

  1. Pudinkový prášek, smetanu a mléko dejte do hrnce.
  2. Vařte směs na mírném ohni a přiveďte ji k varu. Po celou dobu směs míchejte, aby se vám nepřipálila.
  3. Jakmile bude mít krém konzistenci pudinku, přelijte krém z hrnce do misky, přikryjte ji a vložte do chladničky. 
pudinkový krém je skvělý do věnečků
Zdroj: brooklynfarmgirl.com

Veganský kešu krém

Pekli jste si veganské sladké pochoutky? Hledáte i veganský krém?

Jedná se o trvanlivý krém do vánočního cukroví, a nejen do něj. Zkombinovat se dá s jakýmkoliv dezertem.

INGREDIENCE

  • 1 hrnek kešu oříšků
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 3 lžíce agávového nektaru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1/2 lžíce vody

POSTUP

  1. Dejte kešu oříšky do misky. Zalijte je studenou vodou a nechejte je odmočit zhruba 2 až 3 hodiny.
  2. Slijte vodu z oříšků. Smíchejte kešu oříšky, kokosové mléko, agáve, vanilkový extrakt a vodu a směs mixujte zhruba 5 minut, než nevznikne hladký krém. 
pro vegany je výborný krém z kešu oříšků
Zdroj: allrecipes.com

Náplň do vánočního cukroví ze salka

Stejně jako máslové, tak i krémy do vánočního cukroví ze salka se velice často používají.

Velice dobře chutnají, jsou husté, pevné a nestane se, že by se vám roztékaly.

INGREDIENCE

  • 250 g másla
  • 3/4 plechovky salka

POSTUP

  1. Z másla za pomoci ručního šlehače vyšlehejte bílou pěnu.
  2. Po lžících za stálého šlehání přidávejte salko.
  3. Jakmile je krém tuhý, můžete ho natírat na cukroví. 
kalorická bomba, salkový krém
Zdroj: pinterest.com

Krém z mascarpone a s rumem

Krém z mascarpone se používá především na italské dezerty, jako je třeba tiramisu.

Klidně ho však můžete použít i na různé vánoční cukroví.

INGREDIENCE

  • 5 vajíček
  • 7 lžic bílého cukru
  • 1 lžíce rumu
  • 2 balení mascarpone
  • 3/4 hrnku smetany ke šlehání

POSTUP

  1. Oddělejte si u všech vajíček bílek od žloutku.
  2. Ve velké misce ušlehejte žloutky s cukrem tak, aby vám vznikla pěna.
  3. Přidejte rum a mascarpone. Pokračujte v mixování, dokud nevznikne hustý krém.
  4. Ve skleněné, kovové, nebo keramické misce ušlehejte bílky, aby z nich vznikl sníh.
  5. Pomalu pak vmíchejte sníh z bílků do krému. 
pro milovníky rumových příchutí je zde rumový mascarpone krém
Zdroj: allrecipes.com

Vanilková náplň na cukroví

Vyzkoušeli jste i nějaké vanilkové krémy do vánočního cukroví?

Vanilka k Vánocům neodmyslitelně patří.

INGREDIENCE

  • 3 žloutky
  • 3 hrnky mléka
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/3 hrnku kukuřičného škrobu
  • špetka soli
  • 3/4 lžičky vanilky

POSTUP

  1. Ve středně velké misce utřete žloutky a za stálého míchání do nich přidejte mléko.
  2. V hrnci si smíchejte cukr, kukuřičný škrob a sůl. Postupně do hrnce přidejte žloutky s mlékem, dokud nevznikne hladký krém.
  3. Vařte krém na středním ohni. Neustále ho míchejte, aby se vám nepřipálil.
  4. Vařte krém tak, aby zhoustl, což potrvá zhruba 20 až 25 minut.
  5. Potom krém odstavte a nechejte vychladnout.
  6. Hrnec rychle ochlaďte v ledové vodě a krém chvíli míchejte. Přimíchejte vanilku a krém dejte do misky a zakryjte ho. Dejte ho do lednice alespoň na hodinu. 
snad nejtradičnější je krém z vanilky
Zdroj: incredibleegg.com

Další tipy na krémy do vánočního cukroví

Velkou výhodou je, že krémy do vánočního cukroví si můžete podle chuti různě obměňovat, stačí mít bohatou fantazii.

 Základem jsou máslové krémy do vánočního cukroví, do nichž se dá přidat kakao, koňak, čokoláda, mandle, ořechy, ale třeba i kokos či rum.

Dále je velice oblíbený máslový krém do vánočního cukroví s pudinkem. Jestliže nechcete vanilkový pudink, klidně ho obměňte za jinou příchuť.

Hrajete si rádi s barvami? Rozhodně si nezapomeňte nakoupit potravinové barvivo. 

Podívejte se na video, jak se dá snadno a rychle připravit pudinkovo-máslový krém. 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.