Ingredience
- Jiška: 4 lžíce mouky
- 4 lžíce tuku
- vývar
- sůl,čerstvý nastrouhaný křen.
Postup receptu
- Napřed utvoříme světlou jišku rozpálíme tuk , na který pomalu sypeme mouku a nakonec po malých dávkách dáváme vývar
- Potom křen omyjeme, oškrábeme a ustrouháme
- Přidáme jej do hotové, světlé zahuštěné omáčky
- S nastrouhaným křenem pracujeme rychle, abychom si zachovali pěkně světlou barvu
- K omáčce podáváme houskový knedlík a dušené maso
Neměla sem zrovna po ruce čerstvý kopr, tak sem koupila sterilovaný a je to s ním výborné:)
Akorát nevím,jakou chuť má dodat kopr omáčce křenové?! Alexandr
Vymenime li kren za kopr, mame koprovku. Zaklad je stejny..
No asi tak nějak j to křenovka ne koprovka. Od toho je recept koprová omáčka a ke křenové omáčce patří uzené maso vařené.
Tady se rozjela debata na receptu křenová omáčka na koprovou:)Křen je stejně nejlepší nastrouhat ho čerstvý a k tomu knedlík a libové uzené plátečky to je pak mazec:)
Uvedeno zybtečně málo křenu, tens e tam tím povařením mírným jakoby stlumí, nebát se toho.
Kachnu zásadně moc nepodlévat strácí pakk tu kalsickou chuť kachny:)
No a pomazaná medem a do výpeku pak přidáím pár lžiček to je lambáda potom:)
ještě do té omáčky kápnu trochu smetánky:)zkuste to
U nás stačí jen posolit hodně, okmínovat a dát do trouby péct na 4 a půl hodinky podle vašeho receptu a to je nej nej kačena co sjem kd yjedly výborná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!