Křenová omáčka

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Jiška: 4 lžíce mouky
  • 4 lžíce tuku
  • vývar
  • sůl,čerstvý nastrouhaný křen.

Postup receptu

  1. Napřed utvoříme světlou jišku rozpálíme tuk , na který pomalu sypeme mouku a nakonec po malých dávkách dáváme vývar
  2. Potom křen omyjeme, oškrábeme a ustrouháme
  3. Přidáme jej do hotové, světlé zahuštěné omáčky
  4. S nastrouhaným křenem pracujeme rychle, abychom si zachovali pěkně světlou barvu
  5. K omáčce podáváme houskový knedlík a dušené maso

Komentáře

  1. No asi tak nějak j to křenovka ne koprovka. Od toho je recept koprová omáčka a ke křenové omáčce patří uzené maso vařené.

  2. Tady se rozjela debata na receptu křenová omáčka na koprovou:)Křen je stejně nejlepší nastrouhat ho čerstvý a k tomu knedlík a libové uzené plátečky to je pak mazec:)

  3. U nás stačí jen posolit hodně, okmínovat a dát do trouby péct na 4 a půl hodinky podle vašeho receptu a to je nej nej kačena co sjem kd yjedly výborná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00