Křenové čatní s feferonkou

Ingredience

  • 2 kg rajčat
  • 40 dkg nastrouhaného křenu
  • 4 cibule
  • 4 feferonky
  • 40 dkg moučkového cukru
  • 2 lžíce mleté skořice
  • 2 lžičky mletých hřebíčků
  • hrnek octa
  • sůl podle chuti. Pozn: na toto čatní je možné použít i méně zralá nebo zelená rajčata.

Postup receptu

  1. Křen nastrouháme, rajčata a cibuli pokrájíme, osolíme, promícháme a necháme přes noc v míse proležet
  2. Potom přidáme ostatní přísady a na mírném ohni dusíme do vyvaření vody a zhoustnutí
  3. Ještě horké vlijeme do menších skleniček, zavíčkujeme, obrátíme a necháme vychladnout
  4. Můžeme krátce sterilovat a to asi 15 minut při 80°C

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.