Chystáte večírek a chtěli byste hostům naservírovat něco jiného než vždycky?
Pak vyzkoušejte naše recepty na křenové pomazánky!
Máme pro vás 5 nových variant, které nejen božsky chutnají, ale jsou i jednoduché na přípravu.
Tak pojďme na to!
Křenová pomazánka se slaninou
Tato úžasná krémová pomazánka s kousky slaniny se skvěle hodí k čerstvému chlebu, můžete si ji namazat na krekry či použít jako dip k čerstvé zelenině.
Co budete potřebovat
- 230 g smetanového sýra, změkčeného
- 1/2 šálku smetany ke šlehání
- 3 lžíce křenu ze skleničky
- 1 lžička citronové šťávy
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/4 lžičky sušeného česneku
- 1 šálek strouhaného čedaru
- 2 jarní cibulky, nakrájené na plátky
- 8 plátků slaniny, nakrájených na kostičky a orestovaných
Postup
- Pomocí elektrického mixéru rozmixujte smetanový sýr, smetanu ke šlehání, křen, citronovou šťávu, pepř a sušený česnek do hladka.
- Vmíchejte zbývající ingredience.
- Před podáváním nechte alespoň 1 hodinu vychladit.

Vyzkoušejte i naše další jednoduché recepty na pomazánky! Máme pro vás 10 výtečných variant, na kterých si pochutná celá vaše rodina.
Vajíčkový salát s křenem
Myslíte si, že vajíčkový salát musí být nudný? Mýlíte se! Tento salát, který se perfektně hodí do různých sendvičů či jen tak na pečivo, je totiž plný chuti. Vyzkoušejte ho klidně hned dnes!
Co budete potřebovat
- 6 natvrdo uvařených vajec
- ¼ šálku majonézy nebo řeckého jogurtu
- ½ lžičky křenu ve sklenici
- 1 lžička dijonské hořčice
- ¼ lžičky sušeného česneku
- ¼ lžičky cibulového prášku
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
Postup
- Oloupejte vejce uvařená natvrdo a poté je opláchněte, abyste odstranili případné skořápky.
- Osušte papírovou utěrkou a poté vejce nakrájejte na malé kousky.
- Ve střední míse smíchejte majonézu, křen, hořčici, sušený česnek, cibulový prášek, sůl a pepř.
- Přidejte vejce a promíchejte.
- Mísu zakryjte a před podáváním dejte na 30 minut do chladničky pro dosažení té nejlepší chuti.
- Užijte si to!

Milujete vajíčka? Pak se vám možná budou hodit naše recenze těch nejlepších elektrických vejcovarů! Co všechno svedou a jak si vybrat z množství modelů a značek? Inspirujte se!
Objevte podobné tipy
Krémová křenová pomazánka s jablkem
Luxusní pomazánka na tousty i jiné pečivo! Skvěle oživí vaši oslavu či si ji připravte jen tak k svačině.
Co budete potřebovat
- 1 jablko Granny Smith
- 2 lžíce nakrájené cibule
- 2 lžičky čerstvého nastrouhaného křenu plus navíc
- ½ lžičky čerstvého tymiánu (nebo ¼ lžičky sušeného)
- 1 lžíce vody
- 2 lžičky medu (volitelně)
- mořská sůl a černý pepř podle chuti
- 3 lžíce smetanového sýra
Postup
- Jablko nastrouhejte struhadlem na sýr (volitelně můžete jablko oloupat).
- Jablko dejte do hrnce spolu s cibulí, křenem, tymiánem a vodou.
- Přiveďte k varu a poté ihned snižte teplotu na nízkou a vařte pod pokličkou asi 15 minut na mírném ohni, dokud se voda neodpaří a jablko nezměkne.
- Odstraňte z ohně a přeneste do misky.
- Přidejte další křen, volitelně med a podle chuti dochuťte mořskou solí a pepřem.
- Nechte vychladnout.
- Jakmile pomazánkavychladne, vmíchejte smetanový sýr.
- Skladujte v lednici 3-4 dny.

Tuňáková pomazánka s křenem
Tato pomazánka se hodí jak na pečivo, tak jako dip k různým krekrům. Díky křenu má tuňák ten správný říz, který si zamilujete!
Co budete potřebovat
- 140 g drceného tuňáka ve vlastní šťávě, okapaného
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce hořčice
- 1 a ½ lžičky křenu ve sklenici
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 špetka soli
Postup
- V misce smíchejte tuňáka, majonézu, hořčici, křen, citronovou šťávu, sušený česnek a sůl.
- Užijte si to!

Pomazánka z červené řepy a křenu
Vynikající pomazánka, na kterou potřebujete pouhé 3 ingredience a přitom udělá tolik parády! Navíc je zdravá, takže si na ní může pochutnat celá vaše rodina.
Co budete potřebovat
- 100 g vařené červené řepy
- 200 g smetanového sýra
- 1 lžička křenu ze sklenice
Postup
- Červenou řepu nakrájejte na kousky a rozmixujte ji spolu se smetanovým sýrem.
- Dochuťte křenem a servírujte!

Přečtěte si také náš podrobný článek o křenu, kde se dozvíte spoustu zajímavých informací.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!