Dokonalé recepty na česnekové krevety na jednom místě! Jednoduché, rychlé a neskutečně lahodné

Víte proč jsou recepty s krevetami na česneku ty nejlepší?

Protože jim dodají naprosto unikátní chuť!

Zkuste si je připravit s námi v různých kombinacích, zamilujete si je.

Krevety na česneku a másle

Úžasná chuťová kombinace česnekové, máslové dobroty – tak elegantní a jednoduchá na příprava za pouhých 20 minut! Přidejte si je navrch italského rizota! Jak na něj se dozvíte v našich receptech.

Co budeme potřebovat

  • 80 g másla
  • 1,5 kg krevet (oloupaných)
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 5 stroužků česneku (prolisovaného)
  • 60 ml kuřecího vývaru
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželové natě

Postup

  • Rozpusťte 2 lžíce másla ve velké pánvi na středně vysoké teplotě.
  • Přidejte krevety, sůl a pepř podle chuti. V
  • Vařte za občasného míchání do růžova asi 2–3 minuty.
  • Přidejte česnek na pánev a vařte za častého míchání, dokud nebude voňavý, asi 1 minutu.
  • Vmíchejte kuřecí vývar a citronovou šťávu.
  • Přiveďte k varu, a poté hned snižte teplotu a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu, asi 1-2 minuty.
  • Vmíchejte zbývajících 6 lžic másla, dokud se nerozpustí a nebude hladké.
  • Vmíchejte krevety a jemně promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Ihned podávejte, podle chuti ozdobené lístky petrželky.

K přípravě receptů s krevetami na česneku je potřeba kvalitní pánev, která nebude ingredience připalovat. Proto se podívejte na naší recenzi na nerezové pánve a vyberte si tu nejlepší.

Pánev plná lahodných krémových krevet s česnekem opečených na másle.
Zdroj: jocooks.com

Krevety s česnekem a vínem

Krevety na česneku a na bílém víně jsou perfektním, snadným předkrmem nebo skvělou rychlou večeří podávanou s křupavým chlebem. Ten si můžete připravit podle našeho receptu na křupavý italský chléb.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg vyloupaných krevet
  • 2 lžíce másla
  • 4 rozdrcené stroužky česneku
  • 80 ml Chardonnay
  • 1 lžíce petrželky nasekané nadrobno
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • plátky citronu k podávání

Postup

  • Krevety oloupejte a očistěte.
  • Ve velké pánvi rozpustíme máslo a poté přidáme krevety, tak aby se nepřekrývaly.
  • Krevety vařte dozlatova z obou stran, poté přidejte česnek.
  • Česnek nechte 20 sekund vařit, zalijte vínem, citronovou šťávou, petrželkou a dochuťte solí a pepřem.
  • Nechte víno minutu nebo dvě redukovat, a poté podávejte.
Bílý talíř naplněný lahodnými křupavými krevetami s vínem.
Zdroj: spainonafork.com

Česnekové krevety s chilli

Recept na krevety na česneku s chilli je pikantní pochoutkou, která se velmi rychle stane oblíbenou. Hlavně když je přidáte k nějakému z těchto receptů s čínským zelím.

Co budeme potřebovat

  • 450 g tygřích krevet
  • 15 ml rajčatového protlaku
  • 30 ml kečupu
  • 30 ml chilli-česnekové omáčky
  • 5 g cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky bílého pepře
  • 1/8 lžičky sezamového oleje
  • 45 ml rostlinného oleje
  • 1 lžička zázvoru (mletého)
  • 2 lžičky česneku (jemně nasekaný)
  • 1 lžíce šalotky (jemně nakrájené)
  • 1 lžíce koriandru (jemně nasekané)
  • 15 ml rýžového vína
  • 80 ml vody

Postup

  • Krevety opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
  • Připravte omáčku smícháním rajčatového protlaku, kečupu, chilli česnekové omáčky, cukru, soli, bílého pepře a sezamového oleje ve střední misce.
  • Zahřejte olej v pánvi, dokud nebude horký.
  • Smažte krevety na obou stranách po dobu 30 sekund na každé straně.
  • Krevety by měly být z 80 % uvařené. Vypněte teplotu, vyjměte krevety a dejte stranou na talíř.
  • Snižte teplotu na středně nízkou a zbytek oleje nechte v pánvi.
  • Přidejte zázvor a louhujte 15 sekund a přidejte česnek a šalotku.
  • Jakmile zkaramelizuje (asi 1 minutu), přidejte omáčku a pokračujte v míchání a opékání další minutu, dokud se nezapracuje.
  • Přidejte nasekané stonky koriandru a poté rýžové víno.
  • Zvyšte teplotu na středně vysokou a přidejte vodu, aby se omáčka zředila. Vše přiveďte k varu.
  • Jakmile se omáčka vaří, přidejte krevety a veškerou šťávu.
  • Krevety promíchávejte, dokud nejsou zcela obalené v omáčce.
Nejlepší krevety na asijský způsob s česnekem a pálivým chilli.
Zdroj: recipetineats.com

Krevety s česnekem a citronem

Citronovo-česnekové krevety jsou lahodným předkrmem, který se skvěle hodí před párty na poslední chvíli. Nebo podávejte tyto čerstvé citrusové plody moře s rýží nebo těstovinami a udělejte z nich hlavní jídlo v rušném týdnu, kdy máte málo času.

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 16 velkých krevet (oloupaných)
  • 3 velké stroužky česneku
  • ½ lžičky červené papriky
  • 2 lžičky koření na mořské plody
  • sůl
  • mletý černý pepř podle chuti
  • 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžičky citronové kůry

Postup

  • Rozpalte olej ve velké pánvi na středně nízké teplotě, dokud nebude teplý, 2 až 3 minuty.
  • Přidejte krevety, česnek a papriku, pepř a promíchejte.
  • Přidejte koření na mořské plody, sůl a černý pepř a míchejte, dokud se nespojí.
  • Vařte a míchejte, dokud krevety nejsou zvenčí jasně růžové, 3 až 5 minut.
  • Snižte teplotu na minimum a vmíchejte petržel, citronovou šťávu a citronovou kůru.
Pánev naplněná krevetami, bylinkami a citronem.
Zdroj: oliveandmango.com

Jak nejlépe připravit krevety?

  1. Čerstvé nebo mražené krevety?
    Ušetříte peníze a budete mít větší flexibilitu, když si koupíte mražené krevety. Většina syrových krevet v sekci čerstvých ryb na vašem trhu byla dříve zmrazena a rozmražena a jejich trvanlivost je poměrně krátká.
  1. Jakou velikost krevet kupovat?
    Ačkoli krevety jsou označeny jako malé, střední, velké, extra velké, jumbo a kolosální, nikdo ve skutečnosti tyto pojmy ve světě krevet nereguluje. Zde je lepší způsob, jak zjistit, co kupujete: Najděte na sáčku čísla (například 21/25), to vám udává vám průměrný počet krevet v půl kilovém sáčku. Čím menší číslo, tím větší krevety.
  2. Jak rozmrazit krevety?
    Existují dva způsoby, jak krevety bezpečně rozmrazit: 1) Pomalu v lednici asi 24 hodin. 2) Rychle v cedníku ve dřezu pod studenou tekoucí vodou. Nikdy při pokojové teplotě. Nikdy v teplé vodě.
  3. Jak loupat a čistit krevety?
    Pokud chcete skořápku sloupnout, začněte stažením nožiček a skořápka snadno sklouzne. Skořápku můžete nechat na ocasu nebo ji odstranit, záleží na vás. Krevety mají tmavý vláknitý trávicí trakt (aka žíla) probíhající skrze jejich zakřivená záda. Tu musíte odstranit před vařením.
  4. Jak dlouho marinovat krevety?
    Záleží na marinádě. Pokud je kyselá (citron, limetka, pomeranč atd.), 30 minut nebo méně by mělo stačit. Pokud je vaše marináda nekyselá (olivový olej, česnek, bylinky), můžete marinovat hodinu nebo déle. V obou případech krevety marinujte v lednici.
  5. Jak dlouho vařit krevety
    Neodcházejte od plotny! Krevety se vaří rychle. Trvá jen několik minut, než i ty největší krevety začnou zrůžovět a stočí se do tvaru C. A když se to stane, je hotovo. Pokud je grilujete napíchané na špíz jako v těchto receptech, budete muset dávat velký pozor na barvu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X