Skvělé recepty na krevety z grilu 5x jinak. Delikatesa, kterou si všichni zamilují!

Čeká vás další grilovačka a vy byste se tentokrát rádi blýskli s něčím novým?

Pak jste tu správně!

Máme pro vás totiž připravených 5 skvělých receptů na krevety na grilu, které jsou snadné, rychlé na přípravu a zároveň skvěle chutnají.

Tak si je pojďme představit!

Tom Yum krevety z grilu

Pokud jste milovníci thajské polévky Tom Yum, určitě si zamilujete i tyto grilované krevety. Grilují se totiž s luxusní Tom Yum pastou a servírují s čerstvou limetkou a limetkovými listy. Mňam!

Co budete potřebovat

  • 10 velkých čerstvých krevet
  • 2–3 stroužky česneku, lisované
  • 2 stonky citronové trávy (pouze bílá část, nakrájená na tenké plátky)
  • hrstka stonků koriandru, nasekaných
  • 1 červená chilli paprička, jemně nasekaná
  • 3 lžičky tom yum pasty
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 limetkový (kafrový) list, nakrájený na tenké plátky, plus navíc na ozdobu
  • 1 lžíce surového cukru
  • 1 lžíce vody
  • olej (na grilování)
  • limetka, na ozdobu

Postup

  • Odřízněte krevetám vousky a nožičky.
  • Krevety omyjte a osušte.
  • Nůžkami odstřihněte střed krunýře krevety až po ocas.
  • Poté rozřízněte dužinu krevet tak, aby se vám krevety pořádně otevřely.
  • Dejte je stranou.
  • Rozehřejte pánev s 1 lžící oleje a 1 minutu restujte nasekaný česnek, poté přidejte nakrájenou citronovou trávu a další minutu opékejte.
  • Přidejte nasekané stonky koriandru a nasekané chilli papričky a smažte 30 sekund.
  • Přidejte tom yum pastu a pořádně promíchejte.
  • Přilijte rybí omáčku, několik sekund restujte a přidejte nakrájený limetkový list.
  • Promíchejte a přidejte cukr.
  • Pokračujte v míchání a přidejte lžíci vody.
  • Míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Dejte stranou.
  • Osmaženou pastu naberte a natřete na připravené krevety.
  • Rozehřejte grilovací pánev s lžící oleje a grilujte krevety skořápkou dolů, dokud dužina nezrůžoví.
  • Pro rovnoměrnou cirkulaci můžete grilovací pánev zakrýt.
  • Krevety podávejte ozdobené tenkými plátky limetkového listu a nakrájenou limetkou.
Grilované krevety s luxusní Tom Yum pastou, servírované s čerstvou limetkou a limetkovými listy.
www.asianinspirations.com.au

Nejen na tento recept se vám možná budou hodit naše recenze pánví na grilování. Jaké možnosti nabízí jednotliví výrobci?

Pikantní grilované špízy s krevetami a ananasem

Nebaví vás točit pořád dokola ta stejná jídla na vašich letních grilovačkách? Vyzkoušejte tento luxusní recept na grilované krevety s ananasem! Je jednoduchý, rychlý na přípravu a taaak dobrý! To si prostě zamilujete.

Co budete potřebovat

  • 500 g jumbo krevet, oloupaných (nezapomeňte se zbavit i střívek krevet, která se nachází ve vnitřní části celého průběhu těla – vypreparujete je nejlépe naříznutím vnější části těla, při které narazíte na tmavou dlouhou tenkou linii)
  • ½ čerstvého ananasu, zbaveného jádřince, rozpůleného a nakrájeného na tenké plátky
  • ¼ šálku olivového oleje
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • ½ lžičky hrubé soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  •  ¼ lžičky papriky
  • ¼ lžičky chilli prášku
  • špetka vloček červeného chilli

Postup

  • Předehřejte venkovní gril.
  • Připravte si marinádu.
  • Do velké mísy nebo velkého sáčku na zip přidejte krevety, olivový olej, limetkovou šťávu, koriandr, česnek, sůl, pepř, papriku, chilli prášek a vločky chilli.
  • Pořádně vše promíchejte.
  • Uzavřete sáček/přikryjte misku a nechte 30 minut chladit.
  • Během chlazení namočte asi 8 špízů do vody na 30 minut.
  • Vyjměte krevety z marinády a setřeste přebytečnou tekutinu, marinádu si ponechte.
  • Napichujte krevety a ananas na špejle dle libosti.
  • Špízy položte na gril a potřete trochou odložené marinády.
  • Zakryjte a grilujte 2-3 minuty.
  • Otočte špejle a potřete zbylou marinádou.
  • Přikryjte a grilujte další 2-3 minuty, dokud krevety nezrůžoví.
  • Užijte si to!
Grilované krevety s ananasem na dřevěných špejlích.
www.aberdeenskitchen.com

Grilované krevety se sýrem

Už jste někdy jedli krevety se sýrem? Je to delikatesa! Vyzkoušejte naši kombinaci s mozzarellou a krémovou sýrovou omáčkou, pochutná si celá rodina.

Co budete potřebovat

Na krevety:

  • 16 velkých krevet se skořápkou
  • 1 šálek strouhané mozzarelly
  • čerstvě mletý černý pepř
  • nasekaná petrželka

Na sýrovou omáčku:

  • 1 šálek mléka
  • 1/2 šálku sýra čedar, nastrouhaného
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • špetka soli
  • špetka kajenského pepře
  • špetka sušené hořčice

Postup

  • V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo, přidejte mouku, sůl, kajenský pepř a sušenou hořčici.
  • Dobře promíchejte.
  • Postupně za stálého míchání přilévejte mléko a vařte do zhoustnutí.
  • Přidejte čedar a pokračujte ve vaření, dokud se sýr nerozpustí a nevznikne vám hladká omáčka.
  • Dejte stranou.
  • Krevety nakrájejte i se skořápkou, odstraňte žilky a uložte je na plech.
  • Přelijte je sýrovou omáčkou, hlavy nechte odkryté.
  • Posypte mozzarellou a okořeňte čerstvě mletým černým pepřem.
  • Plech vložte do horní části trouby předehřáté na 230 °C.
  • Zapněte funkci gril a grilujte krevety v troubě 5–8 minut (v závislosti na velikosti krevet) nebo dokud nejsou krevety hotové a sýr dozlatova opečený.
  • Vyndejte z trouby, ozdobte nasekanou petrželkou a horké podávejte.
Krevety se sýrovou omáčkou v pekáči.
www.angsarap.net

Vyzkoušejte i naše další lahodné recepty s krevetami! Máme pro vás i tipy, jak je správně oloupat a připravit.


Krevety na grilu v medovo-česnekové marinádě

Máme pro vás ten nejjednodušší recept na grilované krevety všech dob! Krevety se naloží do čtyřsložkové marinády na pouhých 30 minut a poté se bleskově ugrilují. Je to super chutné a neuvěřitelně snadné na přípravu! Tak dost řečí a pojďme na to.

Co budete potřebovat

  • 1/2 šálku medu
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje plus navíc
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 – 1/2 lžičky vloček červeného chilli (volitelně)
  • 36 extra velkých krevet, oloupaných a zbavených střívek
  • nakrájená jarní cibulka nebo petrželka, na ozdobu (volitelně)

Postup

  • V míse prošlehejte med, sójovou omáčku, olivový olej, česnek  a červené chilli, pokud používáte.
  • Vložte krevety do velkého uzavíratelného sáčku nebo mělké misky.
  • Zalijte krevety marinádou, uzavřete sáček a odstraňte přebytečný vzduch.
  • Krevety v marinádě pořádně promněte, přendejte sáček do lednice a nechte 30 – 60 minut marinovat.
  • Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je do vody alespoň na 30 minut, aby se nepřipálily.
  • Předehřejte gril asi na 200 stupňů Celsia.
  • Napíchněte krevety na špejle.
  • Grilovací rošty očistěte a potřete olejem.
  • Dejte špejle s krevetami na gril a grilujte asi 2 minuty z každé strany.
  • Podle potřeby posypte jarní cibulkou nebo petrželkou a podávejte.
Grilované krevety v marinádě z medu a česneku na špejlích, servírované na velkém tácu.
www.cookingclassy.com

Grilované tygří krevety s omáčkou chimichurri

Pokud se vám podaří sehnat obrovské tygří krevety, připravte si je podle našeho receptu! Pochutnají si i ti nejnáročnější hosté.

Co budete potřebovat

Na chimichurri:

  • 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 2 šalotky, nakrájené nadrobno
  • 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená najemno, podle chuti
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce čerstvého oregana
  • hrst koriandru, jemně nasekaného
  • hrst plocholisté petrželky, jemně nasekané
  • 4 lžíce olivového oleje
  • mořská sůl a černý pepř

Na krevety:

  • 15-20 velkých celých syrových tygřích krevet
  • olivový olej
  • mořská sůl a černý pepř

Postup

  • Všechny ingredience na chimichurri smíchejte s dostatečným množstvím chilli, soli a pepře podle chuti.
  • Krevety opláchněte pod studenou vodou.
  • Rozpalte gril na co nejvyšší teplotu.
  • Ostrým nožem krevety podélně rozkrojte a rozložte na olejem vymazaný plech.
  • Pokapejte olejem.
  • Dejte na gril a grilujte, dokud krevety nebudou hotové.
  • Dejte si pozor, aby se vám nepřipálily.
  • Jakmile je hotovo, dochuťte solí a pepřem, přendejte na servírovací talíř a servírujte s chimichurri.
Tygří krevety z grilu s pikantní omáčkou.
www.stuff.co.nz

Vyzkoušejte i našich 5 nejlepších receptů z plodů moře. Obohaťte si jídelníček o tyto zdravé pochoutky!

Tipy na ty nejlepší grilované krevety

  • Doba grilování krevet se bude lišit v závislosti na řadě faktorů, jako je velikost krevet, teplota krevet na začátku, teplota grilu, venkovní teplota, vzdálenost plamene od krevet atd.
  • Před přidáním krevet na gril nezapomeňte grilovací rošty očistit grilovacím kartáčem a potřít olejem.
  • Na gril se nejlépe hodí extra velké nebo jumbo krevety. Negrilují se tak rychle a na špejlích dobře drží pohromadě.
  • Na grilování si připravte chutnou marinádu.
  • Před přidáním do marinády nezapomeňte krevety oloupat, aby nasákly chutě.
  • Dřevěné špejle namočte alespoň na 30 minut do vody, jinak by se mohly na grilu připálit.
  • Krevety nepřevařujte, jinak budou gumové.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X