Krumlovský řízek

Krumlovský řízek
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 5

Ingredience

  • 5 kuřecích prs nebo krůtích prs
  • sůl
  • pepř
  • 200 g sýra Niva
  • 50 g másla
  • 100 g šunky
  • 50 g hl. Mouky
  • 2 vejce
  • 150 g strouhanky
  • 150 g oleje

Postup receptu

  1. Kuřecín nebo krůtí řízky naklepeme, mírně osolíme a opepříme a pomázneme nivou vyšlehanou s máslem a drobně nakrájenou šunkou
  2. Plátky přehneme, okraje sklepeme nebo upevníme párátkem
  3. Obalíme v mouce, vejcích, strouhance a smažíme v horkém oleji po obou stranách dozlatova
  4. Přílohu bych doporučovala brambory na mnoha způsoby, zeleninový salát
Komentáře
  1. Je to opravdu mooc oblíbené jídlo. My tomu sice říkáme jinak, ale je to fakt dobrota. Nic bych tomuto receptu nevytkla.

  2. Klasika, která se nedá odmítnout řízeček se šunkou zapečenou v těstíčku to je bašta:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X