Drůbeží řízečky po Krumlovsku plněné našlehanou nivou

Drůbeží řízečky po Krumlovsku plněné našlehanou nivou
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 5

Ingredience

  • 5 kuřecích nebo krůtích prsou
  • sůl
  • pepř
  • 200 g sýra Niva
  • 50 g másla
  • 100 g šunky
  • 50 g hl. mouky
  • 2 vejce
  • 150 g strouhanky
  • 150 g oleje

Postup receptu

  1. Kuřecí nebo krůtí řízky naklepeme, mírně osolíme a opepříme a pomázneme nivou vyšlehanou s máslem a drobně nakrájenou šunkou
  2. Plátky přehneme, okraje sklepeme nebo upevníme párátkem
  3. Obalíme v mouce, vejcích, strouhance a smažíme v horkém oleji po obou stranách dozlatova
  4. Jako příloha se hodí brambory na mnoho způsobů nebo zeleninový salát
Komentáře
  1. Je to opravdu mooc oblíbené jídlo. My tomu sice říkáme jinak, ale je to fakt dobrota. Nic bych tomuto receptu nevytkla.

  2. Klasika, která se nedá odmítnout řízeček se šunkou zapečenou v těstíčku to je bašta:)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X