Snadný a výborný knedlík z krupice

Snadný a výborný knedlík z krupice
Doba přípravy: 85 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/4 l mléka
  • 250 g krupice
  • sůl
  • 2 žloutky
  • 2 bílky (z nich ušleháme sníh)
  • 100 g žemlí

Postup receptu

  1. Krupici nasypeme do vařícího, osoleného mléka a necháme 1/2 hodiny odpočívat
  2. Přimícháme jedno vejce po druhém, nebo jen žloutky, a sníh a nakonec na kostičky nakrájenou žemli
  3. Těsto dáme do namočeného, dobře vymačkaného ubrousku a vaříme 3/4 hodiny
  4. Z toho těsta můžeme uvařit i noky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X