Krupicový knedlík

Krupicový knedlík
Doba přípravy: 75 minut

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/4 l mléka
  • 250 g krupice
  • sůl
  • 2 žloutky
  • a ze dva bílků sníh
  • 100 g žemlí.

Postup receptu

  1. Krupici nasypeme do vařícího, osoleného mléka a necháme 1/2 hodiny odpočívat
  2. Přimícháme jedno vejce po druhém nebo jen žloutky a sníh a nakonec na kostičky nakrájenou žemli
  3. Těsto dáme do namočeného, dobře vymačkaného ubrousku a vaříme 3/4 hodiny
  4. Z toho těsta můžeme uvařit i noky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X