Krůta s nádivkou

Krůta s nádivkou
Doba přípravy: 200 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 krůta
  • 15 dkg slaniny
  • 20 dkg másla
  • sůl

Na nádivku:

  • 4 vejce
  • 6-7 housek (30 dkg)
  • 100 ml mléka
  • sůl
  • 10 dkg másla

Postup receptu

  1. Na nádivku nakrájíme na malé kostičky housky, jednu dáme stranou, nastrouháme jí a nakrájené housky navlhčíme mlékem
  2. Máslo smícháme se žloutky, přidáme housky, sůl a promícháme
  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme i s nastrouhanou houskou do nádivky
  4. Krůtu omyjeme, osolíme, naplníme nádivkou a hustě poklademe na plátky nakrájenou slaninou
  5. Otvory zašijeme kuchyňsku nití, aby nádivka nevytekla ven
  6. Poklademe kousky másla a trochu podlijeme vodou
  7. Krůtu pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C 2-3 hodiny (podle velikosti krůty)
  8. Při pečení přeléváme vypečenou šťávou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X