Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 80 dkg krůtích prsou
  • 1 petržel
  • 1 mrkev
  • 10 dkg žampionů pokrájených na plátky
  • 5 dkg másla
  • 1 smetana ke šlehání
  • hladká mouka
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka

Postup receptu

  1. Kuřecí prsa dáme vařit společně s kořenovou zeleninou do osolené vody a vaříme přibližně 10 minut
  2. Zeleninu i maso vyndáme a mas necháme okapat
  3. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a prsa na něm ze všech stran zprudka opečeme
  4. Vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu
  5. Zeleninu společně s trochou vývaru rozmixujeme a dáme stranou
  6. Na výpeku z kuřecích prsou pár minut podusíme pokrájené žampiony
  7. Na zbývajícím tuku osmahneme mouku a opatrně přilijeme vývar ze zeleniny a masa
  8. Přidáme podušené žampiony, rozmixovanou zeleninu, vmícháme šlehačku, osolíme, opepříme a pár minut povaříme
  9. Krůtí maso pokrájíme na plátky a podáváme se smetanovou omáčkou

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 17 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *