Recept: Krůta s ořechovou nádivkou

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 krůta (cca 3 kg)
  • sůl. Nádivka: 15 dkg másla
  • 3 žloutky
  • 3 housky
  • 1 dl mléka
  • 15 dkg ořechových jader
  • sůl.

Postup receptu

  1. Očištěnou krůtu osolíme uvnitř i na povrchu a naplníme ořechovou nádivkou
  2. Příprava nádivky: Housky nakrájíme na kostičky a přelijeme je mlékem
  3. Máslo utřeme se žloutky, přidáme namočené housky a hrubě nasekané ořechy
  4. Nádivku dochutíme špetkou soli a vmícháme tuhý sníh z bílků
  5. Krůtu připravíme k pečení, poklademe ji kousky másla, podlijeme vodou 2 lžícemi vody a upečeme
  6. Příloha: bramborová kaše a kompot

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 15 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *