Krůta s ořechovou nádivkou

Krůta s ořechovou nádivkou
Doba přípravy: 210 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1 krůta (cca 3 kg)
  • sůl

Nádivka

  • 15 dkg másla
  • 3 žloutky
  • 3 housky
  • 1 dl mléka
  • 15 dkg ořechových jader
  • sůl.

Postup receptu

  1. Očištěnou krůtu osolíme uvnitř i na povrchu a naplníme ořechovou nádivkou
  2. Příprava nádivky: Housky nakrájíme na kostičky a přelijeme je mlékem
  3. Máslo utřeme se žloutky, přidáme namočené housky a hrubě nasekané ořechy
  4. Nádivku dochutíme špetkou soli a vmícháme tuhý sníh z bílků
  5. Krůtu připravíme k pečení, poklademe ji kousky másla, podlijeme vodou 2 lžícemi vody a upečeme
  6. Příloha: bramborová kaše a kompot

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X