Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 krůta (cca 3 kg)
- sůl. Nádivka: 15 dkg másla
- 3 žloutky
- 3 housky
- 1 dl mléka
- 15 dkg ořechových jader
- sůl.
Postup receptu
- Očištěnou krůtu osolíme uvnitř i na povrchu a naplníme ořechovou nádivkou
- Příprava nádivky: Housky nakrájíme na kostičky a přelijeme je mlékem
- Máslo utřeme se žloutky, přidáme namočené housky a hrubě nasekané ořechy
- Nádivku dochutíme špetkou soli a vmícháme tuhý sníh z bílků
- Krůtu připravíme k pečení, poklademe ji kousky másla, podlijeme vodou 2 lžícemi vody a upečeme
- Příloha: bramborová kaše a kompot