Krůtí maso je takové křehčí a chuťově výraznější kuřecí.
Nemusíme hned pořizovat celou krůtu o několika kilogramech, pro běžnou rodinu stačí porcovaná krůta, především medailonky z krůtího masa.
Ptáte se jak konkrétně? Inspirujte se našimi vynikajícími recepty!
Krůtí medailonky s rýží
INGREDIENCE
- 1 cibule
- 4 barevné papriky
- 4 krůtí prsa
- 3 pórkové natě
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- 1//2 litru vývaru
POSTUP
- Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli a papriky.
- Krůtí maso nakrájíme na kostičky a přidáme k paprikám.
- Stáhneme teplotu a zalijeme vývarem.
- Po 10 minutách rozmícháme v hrnku se studenou vodou mouku a vmícháme do omáčky.
- Za občasného míchání přivedeme opět k varu a povaříme ještě 5 minut.
- Podáváme posypané porkem, jako přílohu zvolíme brambor nebo rýži.
Objevte podobné tipy
Prsní medailonky na medu
INGREDIENCE
- 4 krůtí prsní řízky
- 3 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička chilli
- 3 lžíce medu
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce solamylu
- sůl, pepř
POSTUP
- Ze sojové omáčky, oleje, medu, solamylu a chilli umícháme marinádu. Rozdrtíme 1 stroužek česneku a přidáme do směsi. Odolíme, opepříme.
- Nakrájená krůtí prsa vložíme do mísy s marinádou a ponoříme je.
- Dáme do lednice a necháme uležet přes noc.
- Na pánev nalijeme trochu oleje, rozpálíme a orestujeme maso.
- Přilijeme zbytek marinády.
Zdravé krůtí nudličky na zelenině
Na krůtí minutky krájíme maso na plátky, kostičky nebo nudličky, vše podle receptu nebo vlastní chuti. Nakrájené maso můžeme předem i marinovat v kořeněné marinádě.
INGREDIENCE
- 4 krůtí prsa
- 4 papriky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka ananasu
- sůl, pepř
- špetka kari
- 2 lžíce oleje
POSTUP
- Maso nakrájíme na nudličky a spolu s cibulí a česnekem orestujeme na oleji.
- Přidáme na nudličky nakrájené papriky, stáhneme teplotu a podlijeme lehce vývarem nebo vodou.
- Osolíme, okořeníme a podusíme pod pokličkou 10 minut.
- Přidáme ananas bez šťávy a ještě 5 minut povaříme.
- Podáváme s rýží.
Krůtí maso můžeme s úspěchem i dusit, neobvyklé a lahodné kombinace jsou například s ovocem. Dusit můžeme s jablky, meruňkami, broskvemi i ananasem.
Ovoce podle druhu přidáváme většinou až ke konci dušení, aby se nerozvařilo na kaši.
Maso s ovocem není vůbec tak zlá kombinace, jak se občas říká. Přesvědčte se o tom s našimi recepty na masové minutky s ovocem.