Recept: Krůtí knedlíčky na smetaně

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg krůtího mletého masa
  • sůl
  • mletý pepř
  • 5 dkg anglické slaniny
  • 2 vejce
  • sekaná petrželka
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 lžíce kaparů nebo sterilovaných okurek
  • 1 cibule
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce strouhanky
  • 1/4 l sladké smetany
  • 10 dkg másla
  • 1 citron
  • muškátový oříšek.

Postup receptu

  1. Jemně umleté maso vložíme do misky, přidáme polohrubou mouku, vejce, na jemné kostičky nakrájenou slaninu, sůl, mletý pepř, sekanou petrželku, muškátový oříšek a strouhanou citronovou kůru, vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou
  2. Směs vložíme na hodinu do chladničky proležet
  3. Pak z ní vyválíme kulaté knedlíčky velikosti ořechu, poprášíme je moukou a opečeme na rozpáleném másle
  4. Do výpeku vložíme kostičky cibule, osmažíme je dozlatova, zalijeme vodou a do tohoto základu vložíme opečené knedlíčky a pod pokličkou je asi 20 minut dusíme
  5. Hotové knedlíčky vybereme, vydušenou šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, přidáme hořčici a citronovou šťávu, prošleháme metličkou a 30 minut povaříme
  6. Omáčku přecedíme přes jemný cedník, vložíme knedlíčky, kapary a prohřejeme
  7. Dochutíme solí
  8. Příloha: houskové knedlíky

Sdílejte svým přátelům

4.3 (86.67%) 3 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *