Recept: Krůtí maso s klobásovou peřinkou

Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 plátky z krůtích prsou
  • sůl
  • koření podle chuti. Peřinka: 30 dkg bílé klobásy
  • 2 housky
  • cca 1 dl mléka
  • 2 vejce
  • 1 bílá klobása
  • 1-2 lžíce másla
  • mletý pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Housky nakrájíme na kostičky a přelijeme vlažným mlékem, které necháme vsáknout
  2. Namočené housky vymačkáme a utřeme s vejci a máslem
  3. Do houskové směsi pak vymačkáme bílou klobásu a vše promícháme
  4. Dosolíme a dokořeníme podle chuti
  5. Krůtí plátky naklepeme, opečeme na másle a vložíme do vymazaného pekáčku
  6. Pečeme asi 20 minut samostatně, pak je zakryjeme připravenou peřinkou a dopečeme
  7. Příloha: brambory, bramborová kaše, kompot nebo zeleninový salát

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 6 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *