Recept: Krůtí pečeně na pivu

Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg krůtích prsou vcelku
  • 8 plátků anglické slaniny nebo uzeného bůčku
  • 30 dkg cibule
  • 1 mrkev
  • 4 lžíce kečupu
  • 1/2 l černého piva
  • 2 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • sůl
  • pepř.

Postup receptu

  1. Maso omyjeme a na osmi místech nakrojíme
  2. Do řezů vložíme plátky slaniny nebo bůčku a ovážeme pevně nití
  3. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, v pánvi rozehřejeme tuk a cibuli na něm osmažíme
  4. Kečup rozmícháme s pivem
  5. Připravené maso vložíme do pekáče, přidáme osmaženou cibuli, nadrobno nakrájenou mrkev a polijeme kečupem s pivem
  6. Pečeme asi 60 minut v troubě a během pečení maso přeléváme šťávou
  7. Příloha: bramborové krokety nebo hranolky
  8. Obměna: krůtí maso můžeme nahradit vepřovou pečení nebo jiným masem

Sdílejte svým přátelům

4.5 (89.41%) 17 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *