Opečená krůtí prsa na pórku z jedné pánve

Opečená krůtí prsa na pórku z jedné pánve
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 450 g krůtích prsou
  • 4 lžíce oleje
  • 300 g hlávkového zelí
  • 300 g pórku
  • 5 lžic kvalitní sójové omáčky
  • paprika

Postup receptu

  1. Prsa očistíme a omyjeme
  2. Do pánve dáme olej a prsa v něm ze všech stran opečeme
  3. Maso vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky
  4. Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně nakrájíme i pórek a papriku
  5. Kousky masa opět vrátíme do pánve a ještě chvilku opečeme
  6. Pak přidáváme zelí, pórek, papriku promícháme a opékáme ještě 5 minut, než zelenina změkne, přidáme sójovou omáčku, trošku pepře a podle chuti přisolíme
  7. K tomuto pokrmu podáváme rýži nebo nudle, špagety
Náš tip: Využívejte v kuchyni i hluboké pánve. Díky jejich univerzálnosti vám půjde spousta pokrmů lépe od ruky.
Komentáře
  1. Určitě bych tam přidla masox nebo vegetu na dochucení, špetku pepře a více p’orku ten se podusí a moc z nšj nezbyde.

  2. Já ani nějak nepřemýšlím kam dám masox, dám ho prostě všude tím se nic nezkazí to stejné vegetka.

  3. To hlávkové zelí tomu dodá, tak skvělou chuť lidičky, že jsem to ještě nikdy nejedla takvou baštulku:)věřte mě a zkuste to :)stojí to za to:)

  4. To si snad děláte srandu s tím masoxem. Masox, vegeta a podobné hnusy ničí veškeré jídlo. Jestli Vám dámy a pánové chválí vaše výtvory, tak jenom ze slušnosti, protože s masoxem a vegetou to je o ničem. No jo, ale jsme v čechách závodní jídelna navždy 🙁

  5. Zkuste tam přidat ještě na kolečka ke konci česnek a je to s tím moooc dobrý i s kombinací toho pórku.

  6. Pravděpodobně vám netěsní víčko a dostanou se tam ze vzduchu kvasinky. Pokud vám toho kvasí mnoho, tak nepropadat panice a po vykvašení (přestane to bublat) vzniklý kvas prohnat palírnou. 😉

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X