Zapečené krůtí řízky

Zapečené krůtí řízky
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg krůtích prsou
  • 1/2 l mléka
  • 3 vejce
  • sůl
  • suroviny na trojobal (hladká mouka, vejce, strouhanka)
  • hrst mraženého hrášku a petrželky
  • tuk na smažení.

Postup receptu

  1. Z masa nakrájíme řízky, naklepeme je, osolíme a obalíme v trojobalu
  2. Na rozpáleném tuku usmažíme
  3. Pak je naskládáme do pekáčku a dáme péci do trouby
  4. Za 10 minut je zalijeme mlékem s troškou pepře, rozšlehanými 3 vejci, hráškem a petrželkou
  5. Zapékáme, až se nahoře vytvoří vaječná sedlina
Komentáře
  1. nemáme rádi hrášek, tak jsme místo toho dala pórek, žampiony a bylo to skvělé jen kdo to nemá rád, tak může vyzkoušet tuhle variantu.

  2. Zkusila jsme tam plátky ementálu a bylo to strašně moc dobré a pěkně navoněné od toho sýrečku

  3. No ot neni špatné a co třeba ještě místo ementálu nivu a pórek to je panečku jízda.

  4. Dodržela jsem recept a moc nám chutnalo.
    Jen jako přílohu doporučuji vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X