Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg krůtích prsou
- 1/2 l mléka
- 3 vejce
- sůl
- suroviny na trojobal (hladká mouka
- vejce
- strouhanka)
- hrst mraženého hrášku a petrželky
- tuk na smažení.
Postup receptu
- Z masa nakrájíme řízky, naklepeme je, osolíme a obalíme v trojobalu
- Na rozpáleném tuku usmažíme
- Pak je naskládáme do pekáčku a dáme péci do trouby
- Za 10 minut je zalijeme mlékem s troškou pepře, rozšlehanými 3 vejci, hráškem a petrželkou
- Zapékáme, až se nahoře vytvoří vaječná sedlina
nemáme rádi hrášek, tak jsme místo toho dala pórek, žampiony a bylo to skvělé jen kdo to nemá rád, tak může vyzkoušet tuhle variantu.
pórek a žampiony jsou moc dobré v jakémkoliv masíčku .)
Zkusila jsme tam plátky ementálu a bylo to strašně moc dobré a pěkně navoněné od toho sýrečku
No ot neni špatné a co třeba ještě místo ementálu nivu a pórek to je panečku jízda.
Dodržela jsem recept a moc nám chutnalo.
Jen jako přílohu doporučuji vařené brambory nebo bramborovou kaši.