Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 krůtí roláda (asi 1 kg
- může být i o něco méně)
- sůl
- pepř. Nádivka: 3 lžíce másla
- 10 dkg šunkového salámu
- 3 lžíce sterilovaného hrášku,1 sterilované kapie
- 4 vejce
- sůl
- špetka muškátového květu
- sekaná petrželka. K pečení: 2 cibule
- 5 dkg slaniny
- cca 2 dl vývaru.
Postup receptu
- Opláchnuté maso rozložíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a plníme nádivkou
- Nádivka: V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla, opečeme na něm na kostičky nakrájený salám, přidáme hrášek, kostičky kapie
- Zalijeme rozšlehanými vejci, která necháme srazit
- Vše mírně osolíme, okořeníme muškátovým květem a sekanou petrželkou, promícháme a před plněním necháme vychladnout
- Naplněné maso svineme, převážeme nití, na povrchu mírně osolíme, opečeme na másle a vyjmeme
- Pak do výpeku přidáme kostičky slaniny, necháme je zesklovatět, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme ji dozlatova, zalijeme bujonem a do tohoto základu vložíme opečenou roládu
- Vložíme do horké trouby a pečeme za občasného přelévání šťávou, odškrabování přípečků a podlévání doměkka
- Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme nit, nakrájíme ji na slabé plátky a podáváme podlitou šťávou
- Příloha: vařené brambory, bramborová kaše, kompot nebo zeleninový salát