Krůtí roláda se smetanou

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 krůtí roláda (cca 1 kg)
  • 10 dkg žervé sýra (Lučina)
  • 3 barevné paprika-dc270/“ title=“Paprika“>papriky (červená
  • žlutá
  • zelená – podle možností)
  • 10 dkg šunkového salámu
  • 2 lžíce hořčice
  • 1,5 dl kysané smetany
  • máslo
  • olej
  • mletá sladká paprika
  • chilli koření
  • sůl.

Postup receptu

  1. Koupenou roládu rozbalíme, opláchneme a lehce naklepeme
  2. Smícháme lžíci oleje se solí, mletou sladkou paprikou a špetkou chilli a touto kašičkou roládu potřeme
  3. Pak maso potřeme osoleným sýrem a posypeme na kostičky nakrájenými paprikami a salámem
  4. Svineme do rolády, pevně převážeme nití a opečeme ze všech stran na másle nebo na oleji
  5. Podlijeme horkou vodou nebo drůbežím vývarem (i z kostky), zakryjeme poklicí a pečeme v troubě doměkka
  6. Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky
  7. Do výpeku vlijeme asi 2 lžíce horké vody, odškrábneme přípečky, vmícháme hořčici a smetanu a necháme přejít varem
  8. Příloha: hranolky, krokety, rýže

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.