Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 400g mletého masa
- 2 vejce
- hrst strouhanky
- 2 lžíce smetany
- 100g malých rajčat
- 200g kukuřice
- 200g pórku
- olej
- pepř
- sůl
- trocha oregána a šalvěje
Postup receptu
- Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, smetanu, strouhanku, osolíme, okořeníme a vše promícháme, nejlépe rukou
- Z masového těsta vytvarujeme malé kuličky a necháme chvíli odstavené odpočnout
- Kukuřici nakrájíme na plátky a pórek stějně tak
- Špejle nebo jehly potřeme olejem a napichujeme na ně kuličky z masa, rajčata a pórek
- Celý špíz potřeme olejem a položíme na vymaštěný plech, pečeme asi 15 až 20 min v rozehřáté troubě
- Jako přílohu doporučuji krokety či hranolky
mě tam chybí cibule na jehlách a paprika jinak dobré an víkendové grilování dobrý nápad.
Do tch masových kuliček bych určitě dala trošku česneku pro vům¨ni a chuť.
Kuličky jsme uděla k rajské a prošly na jedničku s hvězdičkou tak jen dávám echo kuchařky.
je to takové spestření oprpti kalsickým karbenátkům a je to moc dobré s tím tymiánem mňam
K rajské dělám plněné papriky s mletým masem vepřové a na půl hovězí je to výborné.
bez toho si rajskou nedokáži představit.
Dělám domácí sekanou s vajíčkem uvnitř a okurkou je výborná:) al ejen domácí, kupovanou hotovou nejíme radši.
osmahlé mleté maso na cibulce s čínskými nudlemy lahůdka a do toho ještě přidávám osmahlé bambudové výhonky.
Mleté masíčko dávám do listového těsta a ochutit si ho můžete jak chcete, ale pozot potírám jakoby celej plát a stáčím ho do šneka a peču.
Je ot delikatesa
Do mletého masíčka is přidávám speciálně udělanou zeleninovou směs, kterou děláme doma a je ot skvělý recept do toho ještě česnek a pepř, sůl a trocha kečupu a jeot výborná Boloňská směs na špagety
Ten tymiánek tomu fakt dá uplně jinou chuť a vůni a když do toho dáte trošlu chilly papriček, tak to je pak jízda
A k tomu jsou výborné špagety.. aspoň takhle jsme to jedly s mou malou dcerou. Je tak si cutněte na zem a jezte jen natahování a s takířkem v ruce, kdyby něco upadlo. Pa
špetka papriky pálivé je dobrá varianta a chutově je to pěkně pikatní