Kuře po maďarsku

Kuře po maďarsku
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 40 dkg paprika-dc270/“ title=“Paprika“>papriky
  • 1 cibule
  • 40 g slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • oregano
  • 1 kuře
  • 1 lžíce jíšky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 4 lžíce kysané smetany.

Postup receptu

  1. Papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na větší kousky
  2. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji orestujeme
  3. Přidáme papriku, koření a vše asi 5 minut podusíme
  4. Šťávu vydusíme na tuk
  5. Kuře uvnitř i na povrchu potřeme paprikou, osolíme, opepříme, naplníme zeleninou a otvor sepneme špejlí
  6. Troubu předehřejeme na 250 °C
  7. Kuře pečeme asi 25 minut, poté je obrátíme a pečeme dalších 25 minut
  8. Během pečení podléváme výpekem
  9. Výpek doplníme vodou, přidáme jíšku, protlak, zakysanou smetanu a dochutíme
  10. Podáváme s rýží nebo knedlíky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X