Kuře po maďarsku. ❤️ Budete potřebovat: 40 dkg paprika-dc270/? title=?Paprika?>papriky, 1 cibule, 40 g slaniny, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, mletá paprika, oregano, 1 kuře, 1 lžíce jíšky, 1 lžíce rajského protlaku, 4 lžíce kysané smetany..
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 40 dkg paprika-dc270/“ title=“Paprika“>papriky
- 1 cibule
- 40 g slaniny
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- oregano
- 1 kuře
- 1 lžíce jíšky
- 1 lžíce rajského protlaku
- 4 lžíce kysané smetany.
Postup receptu
- Papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na větší kousky
- Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji orestujeme
- Přidáme papriku, koření a vše asi 5 minut podusíme
- Šťávu vydusíme na tuk
- Kuře uvnitř i na povrchu potřeme paprikou, osolíme, opepříme, naplníme zeleninou a otvor sepneme špejlí
- Troubu předehřejeme na 250 °C
- Kuře pečeme asi 25 minut, poté je obrátíme a pečeme dalších 25 minut
- Během pečení podléváme výpekem
- Výpek doplníme vodou, přidáme jíšku, protlak, zakysanou smetanu a dochutíme
- Podáváme s rýží nebo knedlíky