Kuře po staročesku

Kuře po staročesku
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 1

Ingredience

  • 1 kuře
  • sůl
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 3 lžíce oleje
  • 1,5 dl drůbežího vývaru. 3 dkg hladké mouky
  • 3 dl smetany
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce másla
  • 10 dkg mandlí.

Postup receptu

  1. Kuře rozporcujeme, osolíme, potřeme zázvorem, pokapeme olejem a přikryté necháme v chladu odležet
  2. Po 4 hodinách kousky kuřete opečeme na horkém oleji, podlijeme vývarem a dusíme doměkka
  3. Maso vyjmeme a dáme stranou
  4. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, povaříme, zjemníme smetanou, ochutíme citronovou šťávou, přidáme máslo a 15 minut povaříme
  5. Do hotové omáčky vložíme odložené porce masa, prohřejeme a podáváme s praženými mandlemi (nemusí být) a houskovými knedlíky
Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X