Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 1
Ingredience
- 1 kuře
- sůl
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 3 lžíce oleje
- 1,5 dl drůbežího vývaru. 3 dkg hladké mouky
- 3 dl smetany
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce másla
- 10 dkg mandlí.
Postup receptu
- Kuře rozporcujeme, osolíme, potřeme zázvorem, pokapeme olejem a přikryté necháme v chladu odležet
- Po 4 hodinách kousky kuřete opečeme na horkém oleji, podlijeme vývarem a dusíme doměkka
- Maso vyjmeme a dáme stranou
- Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, povaříme, zjemníme smetanou, ochutíme citronovou šťávou, přidáme máslo a 15 minut povaříme
- Do hotové omáčky vložíme odložené porce masa, prohřejeme a podáváme s praženými mandlemi (nemusí být) a houskovými knedlíky
U nás nemá rád nikdo mandle takže určitě bez mandlí.Jinaqk je to kuřátko dobré.