Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kuře
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • sůl
  • 100 g žampionů
  • 0,25 kyselé smetany

Postup receptu

  1. V kastrole pozvolna opékáme kousky kuřete, které nemáme zatím osolené na másle do růžova
  2. Pak přidáme jemně nasekanou cibulku
  3. Až se cilbulka zapění kuře osolíme, zalijeme 2 dcl vody, přidáme pokrájené žampiony nebo hřiby a podusíme
  4. Když je kuře měkké, vyndáme je a šťávu zalijeme kyselou smetanou, rozmíchanou s moukou, a necháme přejít varem
  5. Jako příloha může být rýže, noky, knedlík

Sdílejte svým přátelům

4.4 (88.89%) 9 votes

4 komentáře

  • Chleba si nechávám nakynout v pekárně, pak nechám ještě v
    ošatce, než se trouba nahřeje a pak vkládám na papír do rozehřátého pekáče, přikryté peču nejdříve na 230 st. 9 minut a pak 51 minut na 190 st. Nevím v čem dělám chybu, ale kůrka je tuhá i když po upečení zabalím na mřížce do útěrky.Poradí mi někdo?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *