Recept: Kuřecí na hroznovém víně

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky (krůtí
  • vepřové..)
  • citronová šťáva
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 1 tavený sýr Smetanito
  • 1/4 l smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • hrst hroznového vína.

Postup receptu

  1. Řízky opláchneme, osušíme a jemně naklepeme
  2. Pak je pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme
  3. Oloupanou cibuli najemno nakrájíme, osmahneme ji na másle a pak na ní z obou stran prudce opečeme připravené řízky
  4. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka, občas obrátíme a podle potřeby podlijeme
  5. Měkké řízky vyjmeme, ve šťávě rozpustíme tavený sýr, přilijeme smetanu, zahustíme moukou, přidáme kuličky hroznového vína, krátce povaříme a dochutíme
  6. Příloha: dušená rýže, bramborové krokety

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 18 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *