Kuřecí plátky a zelenina jako ideální kombinace pro zdravé pokrmy

Zdravé stravování vyžaduje málo tučné maso a zeleninu s omezením soli a koření.

Nejvhodnější maso na takovou přípravu jídla se jeví maso kuřecí.

Vyzkoušejte naše chutné recepty na kuřecí plátky se zeleninou.

Kuřecí plátky a tepelná úprava

Prsní kuřecí plátky můžeme upravovat na všechny způsoby. Pro kombinaci se zeleninou je nejvhodnější pečení, zapékání a dušení, ale můžeme je zeleninou i plnit a pak smažit nebo připravit rychlou minutku s použitím zeleniny. Maso není třeba nijak zvlášť upravovat, kromě úpravy porcí. Prsíčka můžeme rozkrájet na libovolně velké plátky, kostky nebo nudličky.

1. Kuřecí plátky s rajčaty

Oblíbenou zeleninou vhodnou i k zapékání jsou rajčata.

INGREDIENCE:

  • olivový olej
  • 400 g kuřecích prs
  • asi 3 rajčata
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • tvrdý sýr
  • sojová omáčka

POSTUP:

  1. Na oleji orestujeme nakrájená rajčata.
  2. Osolíme je a ochutíme sojovou omáčkou.
  3. Nakonec přidáme bílý jogurt.
  4. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, posypeme mletou paprikou a na pánvi na tuku orestujeme z obou stran.
  5. Chvíli maso podusíme, až změkne.
  6. Šťávu zahustíme solamylem.
  7. Na talířku kuřecí plátek zdobíme orestovanými rajčaty a sypeme strouhaným sýrem.

Hotový recept na kuřecí plátky s rajčaty

zdroj: simplyrecipes.com

2. Kuřecí plátky s paprikou a pórkem

Kuřecí plátky můžeme doplnit vlastně jakoukoliv zeleninou, i když nejvhodnější a nejchutnější se jeví papriky a pórek.

INGREDIENCE:

  • 500 g kuřecích plátků
  • paprika
  • pórek
  • sůl
  • koření gyros nebo grilovací
  • olej

POSTUP:

  1. Kuřecí plátky omyjeme a osolíme a posypeme kořením.
  2. Papriky a pórek nakrájíme a přidáme k masu.
  3. Společně promícháme a necháme v chladnu odležet.
  4. Masovou směs se zeleninou potom na oleji orestuje doměkka.
  5. Podáváme s bramborovými hranolkami.

Hotový recept na kuřecí plátky s paprikou a pórkem

zdroj: realsimple.com

3. Kuřecí plátek s kysaným zelím

Nevíte, co uvařit z kysaného zelí? Doplňte ho kuřecím plátkem a nápad na oběd je hotov.

INGREDIENCE:

  • 500 g kuřecích plátků
  • balení kysaného zelí
  • sůl
  • pepř mletý
  • grilovací koření nebo gyros
  • cibule
  • olej

POSTUP:

  1. Kuřecí plátky opláchneme, osolíme a posypeme grilovacím kořením.
  2. Zapékací misku vymažeme tukem, poklademe vymačkaným kysaným zelím a poklademe kuřecími plátky.
  3. Navrch přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Nevadí-li nám tuk navíc, tak maso můžeme doplnit anglickou slaninou.
  4. Mírně podlijeme a zapékáme doměkka v troubě.

Hotový recept na kuřecí plátky s kysaným zelím

zdroj: beautyandthefoodie.com

K pečenému, zapékanému kuřecímu masu a kuřecím minutkám se zeleninou se hodí různě upravené brambory nebo dušená rýže. Protože máme dostatek zeleniny již v pokrmu, tak jídlo spíše doplníme některou studenou omáčkou nebo přelivem. Může to být i tradiční tatarská omáčka nebo její obměny. K dušeným plátkům můžeme kromě brambor a rýže podávat i těstoviny, noky, případně i knedlíky.

 

 

Sdílejte svým přátelům

Ohodnoťte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *