10 luxusních receptů na polévky s kuřecím masem, které vyléčí každý neduh!

Rychlé, snadné a lahodné … přesně tak můžeme popsat tyto recepty na slepičí (kuřecí) polévky.

Vývar jako od babičky se hodí pro každou příležitost.

Udělejte si ho k sobotnímu obědu se zeleninou, jako slavnostní předkrm s masovými kuličkami nebo když jste nemocní s pořádnou dávkou česneku a chilli, které vás prohřeje.

Tak jakou polévku si dnes uvaříte?

Kuřecí vývar s kuskusem

Nejlepší kuřecí polévka, jakou kdy budete jíst! Recept je jednoduchý na přípravu a ideální ke konzumaci když je vám špatně. Nabitý protizánětlivými přísadami, jako je zázvor, kurkuma, česnek.

Co budeme potřebovat

  1. Lžíce avokádového oleje (nebo olivového oleje)
  2. Cibule (nakrájená na kostičky)
  3. 2 velké mrkve (nakrájené na plátky)
  4. 2 řapíkaté celery (nakrájené nahrubo)
  5. Lžíce čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  6. Lžíce kurkumy
  7. 600 ml kuřecího vývaru
  8. 500 g kuřecích prsou (nebo stehen)
  9. Lžička rozmarýnu
  10. Lžička tymiánu
  11. ½ lžičky soli
  12. Špetka pepře
  13. 100 g kuskusu
  14. 75 g hrášku

Postup

  1. Velký hrnec si dáme na plotnu a sporák zapneme na střední teplotu
  2. Přidáme olej
  3. Jakmile se olej zahřeje, přidáme česnek, cibuli, mrkev a celer
  4. Vaříme je několik minut, dokud cibule nezesklovatí
  5. Dále přidáme nastrouhaný zázvor a kurkumu
  6. Začneme smažit a smažíme asi 30 vteřin, dokud se koření nerozvoní
  7. Poté přidáme kuřecí vývar, kuřecí prsa, rozmarýn, tymián, sůl a pepř
  8. Polévku přivedeme k varu a poté přidáváme kuskus
  9. Teplotu poté snížíme a polévku vaříme bez pokličky 20-25 minut, dokud kuře není zcela propečené
  10. Jakmile je kuře uvařené, vyndáme ho a přendáme ho na prkénko
  11. Maso poté vidličkou natrháme na malé kousíčky a vrátíme ho zpět do hrnce
  12. Zároveň do hrnce přidáme mražený hrášek
  13. Polévku ochutnáme a v případě potřeby dochutíme
Lahodná horká polévka s kuřecím masem a kuskusem.
Zdroj: thekitchn.com

Kuřecí polévka s nudlemi

Klasická kuřecí nudlová polévka, po které se budete cítit tak dobře. Ideální recept v nemoci a chladných dnech!

Co budeme potřebovat

  1. 2 lžíce másla
  2. Cibule (nakrájená na kostičky)
  3. 2 mrkve (nakrájená na kostičky)
  4. 2 řapíkaté celery (nadrobno nakrájený)
  5. 3 stroužky česneku (prolisovaný)
  6. 800 ml kuřecího vývaru
  7. 2 bobkové listy
  8. Sůl
  9. Pepř
  10. 1,5 kg kuřecích prsou
  11. 250 g širokých nudlí
  12. Hrst čerstvé petržele
  13. Čerstvý kopr
  14. Lžíce citronové šťávy

Postup

  1. Ve velkém hrnci si rozpustíme máslo
  2. Přidáme cibuli, mrkev a celer
  3. Za občasného míchání zeleninu vaříme asi 3-4 minuty
  4. Poté přidáme česnek
  5. Smažíme ho, dokud se nerozvoní
  6. Následně přidáme kuřecí vývar a bobkové listy
  7. Vývar dochutíme solí a pepřem
  8. Přidáme kuřecí prsa a polévku přivedeme k varu
  9. Jakmile se vývar začne vařit, snížíme teplotu a hrnec přikryjeme
  10. Vaříme do té doby, dokud kuře není zcela propečené přibližně 30-40 minut
  11. Kuře poté z hrnce vyndáme a naporcujeme ho na menší kousky
  12. Kuře vrátíme do hrnce a přidáme těstoviny
  13. Těstoviny vaříme do měkka asi 6-7 minut
  14. Hrnec poté odstraníme z tepla a vmícháme petržel, kopr a šťávu z citronu
  15. Polévku ochutnáme a popřípadě dochutíme solí a pepře
  16. Hotovou polévku ihned podáváme
Polévka s trhaným kuřecím masem, zeleninou a těstovinou.
Zdroj: jessicagavin.com

Krémová polévka s kuřetem

Pokud fandíte spíše polévkám, které mají krémovou konzistenci, tak rozhodně nesmíte vynechat tento recept.

Co budeme potřebovat

  1. Lžíce olivového oleje
  2. 2 cibule
  3. Lžíce tymiánu
  4. 1,5 l kuřecího vývaru
  5. 2 mrkve
  6. 300 g pečeného kuřete (zbytky od oběda)
  7. 200 g hrášku
  8. Stroužek česneku
  9. Lžíce citronové šťávy

Postup

  1. Ve velkém hrnci si na středění teplotu zahřejeme olej
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a lžíci tymiánu
  3. Smažíme přibližně 15 minut, dokud cibule nezesklovatí
  4. Do hrnce vlijeme kuřecí vývar a přivedeme ho k varu
  5. Hrnec přikryjeme pokličkou a polévku vaříme asi 10 minu
  6. Přidáme zbytky pečeného kuřete a 5 minut vaříme
  7. Poté odebereme 2 hrníčky polévky a ty rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši
  8. Rozmixovanou kuřecí směs vrátíme do hrnce
  9. Přidáme hrášek a zbylé koření
  10. Promícháme a vaříme další 5-10 minut, dokud se polévka neprohřeje
  11. Ve vedlejší misce si smícháme řecký jogurt, česnek a citronovou šťávu
  12. Polévku nalijeme do hlubokých talířů, vmícháme jogurtový dip a podáváme
Krémová polévka s kuřecím masem a zeleninou v hluboké misce.
Zdroj: beyondthechickencoop.com

Čínská pikantní kuřecí polévka

Tento asijský kuřecí vývar s nudlemi je jemný a přitom krásně pikantní. Doporučujeme udělat si dvojitou dávku, protože si ji zamilujeme na první lžičku.

Co budeme potřebovat

  1. 4 kuřecí prsa
  2. 60 ml saké (nebo vodky)
  3. 5 cm zázvoru (nakrájený na tyčinky)
  4. 3 jarní cibulky (nadrobno nakrájené)
  5. 150 ml sójové omáčky
  6. 4 lžičky sezamového oleje
  7. 600 g tlustých nudlí (udon)
  8. 2 velké chilli papričky
  9. Vejce
  10. 2 lžíce pažených sezamových semínek

Postup

  1. Kuřecí prsa očistíme a pokrájíme na plátky
  2. Kuře vložíme do saké a chvíli ho v něm marinujeme
  3. Zázvor smícháme s bílou částí nakrájené jarní cibulky, sójovou omáčkou, olejem a česnekem
  4. Do velkého hrnce nalijeme 2 listry vody a přivedeme jí k varu
  5. Do vody vlijeme zázvorovou směs a snížíme teplotu na nízký stupeň
  6. Takto směs vaříme asi 50 minut
  7. Do vývaru postupně přidáváme kuře společně se saké, nudle a chilli
  8. Vývar znovu přivedeme k varu
  9. Jakmile se polévka začne vařit, teplo vypneme
  10. Vejce si rozšleháme a za neustálého míchání ho pomalu vléváme do horké polévky
  11. Přidáme zbylou zelenou část jarní cibulky a zamícháme
  12. Polévku necháme 2 minuty odpočívat
  13. Když polévku podáváme, posypeme jí opraženými sezamovými semínky
Pálivá polévka podle čínské receptury s grilovaným masem.
Zdroj: recipetineats.com

Brokolicová polévka s kuřecím masem

Moje osobně nejoblíbenější polévka ze všech. Proto v tomto výčtu receptů na kuřecí polévky nesměla chybět. Miluji krémové polévky, miluji švýcarské výrazné sýry a miluji kuřecí maso … tato polévka má prostě všechno na co si můžu, vzpomenou a co mi chutná.

Co budeme potřebovat

  1. 50 g másla
  2. 250 g hladké mouky
  3. 1,5 l vody
  4. 3 kostky kuřecího bujonu
  5. 1 kg kuřecích prsou (nakrájené na kostičky)
  6. 2 brokolice (nalámaná na růžičky)
  7. 100 ml smetany
  8. 300 g čedaru (nastrouhaný)

Postup

  1. Ve velkém hrnci si rozpustíme máslo
  2. Za stálého míchání přidáme mouku
  3. Mícháme, dokud nevznikne hustá kaše
  4. Vzniklou jíšku vyjmeme z hrnce a dáme jí stranou
  5. Ve stejném hrnci smícháme vodu, bujon, kuřecí maso, brokolici a sůl s pepřem
  6. Vývar přivedeme k varu
  7. Poté snížíme teplotu a polévku vaříme dalších 45 minut
  8. Postupně po troškách vmícháváme jíšku, dokud polévka nezhoustne
  9. Vaříme 5 minut
  10. Přidáme smetanu a 100 g čedaru
  11. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí a poté postupně přidáváme i zbylý čedar
  12. Hotovou polévku s kuřetem podáváme posypanou nastrouhaným čedarem společně s oblíbeným pečivem
krémové polévka s kuřecím masem, zeleninou a rozpuštěným sýrem.
Zdroj: simply-delicious-food.com

Zeleninový vývar s kuřecími kuličkami

Tato domácí kuřecí polévka je recept na zdravou večeři, který jste právě dnes hledali. Lahodná a jednoduchá na přípravu a samozřejmě zdravější než byste čekali. Zahřeje jak v žaludku, tak na duši.

Co budeme potřebovat

Na kuličky

  1. 2 lžíce olivového oleje
  2. 1 kg kuřecích stehen (mletá)
  3. 50 g cibule
  4. Špetka pepře
  5. Lžička soli

Na polévku

  1. 4 lžíce olivového oleje
  2. 100 g cibule
  3. 3 menší mrkve
  4. 2 řepíkaté celery
  5. 800 ml kuřecího vývaru
  6. 400 ml vody
  7. 500 g brambor
  8. 75 g rýže (nebo těstovin)
  9. Sůl
  10. Pepř
  11. Petrželka

Postup

  1. V pánvi si na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli
  2. Jakmile cibule zezlátne, tak přidáme sůl a pepř
  3. Pánev stáhneme z plotny mletá kuřecí stehna
  4. Mícháme, aby se maso s cibulí promíchalo
  5. Poté z masa začneme tvarovat kuličky a odložíme je stranou
  6. V hrnci si na střední teplotu rozehřejeme olej a orestujeme nakrájenou cibuli s nakrájenou mrkví a celerem
  7. Přidáme vývar a vodu
  8. Vývar přivedeme k varu
  9. Do hrnce poté přidáme oloupané a nakrájené brambory
  10. Vývar se nám stále musí vařit
  11. Poté do hrnce přidáme rýži
  12. Jakmile je rýže trochu uvařená, začneme vkládat masové kuličky
  13. Ty vaříme na střední teplotu asi 15 minut, dokud nejsou zcela propečené
  14. Přidáme, petržel, sůl a pepř
  15. Kuřecí polévku ihned servírujeme
Silná kuřecí vývar s kuřecími masovými koulemi a zeleninou.
Zdroj: damndelicious.net

Slepičí polévka z papiňáku

Lahodná domácí polévka se slepičím masem jako od babičky. Její chuť je dokreslena domácími krutony, které se k vývaru dokonale hodí.

Co budeme potřebovat

Na pečivo

  1. 3 lžíce másla (rozpuštěného)
  2. Lžička česnekového prášku
  3. Lžička pepře
  4. 300 g francouzské bagety (nakrájené na kostičky)

Na polévku

  1. Cibule (nakrájená na kostičky)
  2. Celer (nakrájený nadrobno)
  3. 3 stroužky česneku (prolisovaný)
  4. Lžička soli
  5. Lžička pepře
  6. 600 ml kuřecího vývaru
  7. 75 g hladké mouky
  8. 75 ml vody
  9. 30 ml bílého vína
  10. 200 g čedaru (nastrouhaného)
  11. 100 g bílého švýcarského sýra (nastrouhaného)
  12. 500 g pečeného kuřete
  13. 500 g měkkého kuřecího salámu

Postup

  1. Troubu si předehřeje man 180 stupňů
  2. Ve velké míse si smícháme rozpuštěné máslo, česnek a pepř
  3. Vhodíme na kostky nakrájenou bagetu a promícháme
  4. Kostičky rozložíme na plech a vložíme je do trouby
  5. Krutony pečeme po dobu 15-20 minut, dokud nejsou zlatavé
  6. Do papiňáku vložíme prvních 5 přísad do polévky
  7. Ty zalijeme vývarem a na nízkou teplotu je vaříme 2 hodiny, dokud zelenina nezměkne
  8. Zvýšíme teplotu v papiňáku
  9. Smícháme si vodu s moukou, aby vznikla hladká směs
  10. Mouku poté zamícháme do vývaru a vaříme do zhoustnutí 30-40 minut
  11. Přidáme víno
  12. Přidáme sýry a mícháme, dokud se sýry nerozpustí
  13. Poté přidáme kuře a šunku
  14. Polévku necháme prohřát a servírujeme
  15. Polévku zdobíme a podáváme upečenými krutony
Polévka se slepičím masem, zeleninou a nudlemi.
Zdroj: plainchicken.com

Kuřecí vývar s bílými fazolemi a chilli

Zdravý, rychlý jednoduchý … co více o tomto receptu na polévku se slepičím masem dodat. Vyzkoušejte jí a uvidíte sami, že neodoláte a během pár minut bude hrnec od polévky prázdný.

Co budeme potřebovat

  1. 750 g kuřecích prsou (nekrájený na kostičky)
  2. Špetka soli
  3. Špetka pepře
  4. 2 lžíce olivového oleje
  5. Cibule (nakrájená na kostičky)
  6. Paprička jalapeno
  7. 4 stroužky česneku (nasekaný)
  8. 2 lžičky oregana
  9. Lžička mletého kmínu
  10. 2 plechovky bílých fazolí (okapaných)
  11. 500 ml kuřecího vývaru
  12. 200 g čedaru (strouhaného)

Postup

  1. Kuře osolíme a opepříme
  2. Ve velkém hrnci si na střední teplotu rozehřejeme 1 lžíci oleje
  3. Přidáme kuře a začneme ho restovat, dokud není zlatavé a dáme ho stranou
  4.  Ve stejném hrnci poté zahřejeme zbývající olej a do měkka restujeme cibuli
  5. Přidáme nakrájenou jalapeno, česnek, oregano a kmín
  6. Vše vaříme a mícháme další 2 minuty, poté sundáme z tepla
  7. Přidáme 250 ml vývaru a 1 plechovku celých fazolí
  8. Vedle v misce si rozmixujeme 1 plechovku fazolí s 250 ml vývaru
  9. Fazolovou směs vmícháme do fazolové polévky na plotně
  10. Polévku vaříme na nízkou teplotu asi 40 minut
  11. Nakonec přisypeme sýr a mícháme, dokud se nerozpustí
Tradiční kuřecí vývar se zeleninou a bílými fazolemi.
Zdroj: feastingathome.com

Čočková polévka s pečeným slepičím masem

Je až neskutečné, že z několika málo ingrediencí lze připravit takto lahodnou polévku. S přísadou jako je grilované kuře uděláte v tomto receptu na kuřecí polévku velkou parádu. Toto je přesně ten recept, který potřebujete, když nevíte co uvařit k večeři v průběhu vytíženého pracovního týdne.

Co budeme potřebovat

  1. 5 velkých mrkví (nakrájených na plátky)
  2. 300 g sušené čočky
  3. Šalotka (nakrájená nadrobno)
  4. 2 lžičky provensálského koření
  5. 600 ml kuřecího vývaru
  6. 250 g pečeného kuřete
  7. 35 ml smetany ke šlehání

Postup

  1. Do pomalého kuchyňského hrnce přidáme všechny přísady, kromě kuřete a smetany, které jsou v receptu uvedeny
  2. Hrnec zapneme a polévku vaříme 6-8 hodin na nízkou teplotu, dokud čočka nezměkne
  3. Když je polévka uvařena vmícháme kuře se smetanou a hrnec přikryjeme
  4. Pokračujeme ve vaření dalších přibližně 15 minut, dokud se polévka nezahřeje
Polévka plná čočky se slepičím masem a zeleninou.
Zdroj: karenskitchenstories.com

Thajská kuřecí polévka

Jednoduchý recept, který si můžete v klidu a pohodlí připravit i den předem. Polévka se v pomalém hrnci uvaří i přes noc, takže ráno můžete vstávat s tím, že už máte připravený jeden chod k nedělnímu obědu.

Co budeme potřebovat

Na polévku

  1. Velká cibule
  2. Velký kus čerstvého zázvoru
  3. Lžíce oleje
  4. Celé grilované kuře
  5. Celá skořice
  6. 5 celých hřebíčků
  7. 3 celé badyány
  8. Lžička semínek koriandru
  9. 3 l kuřecího vývaru
  10. 2 lžíce hnědého cukru
  11. 2 lžíce rybí omáčky
  12. Lžíce citronové šťávy
  13. 250 g rýžových nudlí

Na ozdobu

  1. Fazolové klíčky
  2. Lístky čerstvé bazalky
  3. Lístky čerstvého koriandru
  4. Zelená cibule
  5. Chilli česneková omáčka
  6. Rybí omáčka
  7. Plátky limetky

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  2. Cibuli, zázvor nakrájíme na větší kusy
  3. Pokládáme je na plech a pokapeme olivovým olejem
  4. Vložíme do trouby a grilujeme, dokud cibule nezměkne
  5. Mezitím si vykostíme kuře a maso natrháme na drobné kousky
  6. Do pomalého hrnce nalijeme vývar, přidáme ugrilovaný zázvor s cibulí a koření
  7. Hrnec zapneme a na nízkou teplotu vše vaříme 6-8 hodin
  8. Mezitím si uvaříme nudle podle obalu
  9. Ty poté scedíme a dáme stranou
  10. Z polévky vyhodíme zeleninu i koření a přidáme cukr, rybí omáčku a citronovou šťávu
  11. Promícháme a necháme polévku prohřát
  12. Do připravených misek přidáme kuřecí maso a nudle
  13. Vlijeme vývar a přidáme ingredience k dochucení dle našeho výběru
Polévka na thajský způsob s nudlemi a grilovaným kuřecím masem.
Zdroj: damndelicious.net

Polévky obecně můžeme řadit do kategorie teplých předkrmů. Proto je jasné, že jako jediné jídlo sobotního nebo slavnostního nedělního oběda, stačit nebude!

Proto se musíte nechat inspirovat dalšími našimi recepty, kterým bude kuřecí polévka předcházet.

Všem masožravcům doporučujeme tyto recepty na holandské řízky z mletého masa. Nejen, že zasytí ale všichni se budou olizovat až za ušima!

Pokud toužíte po trochu dietnějším obědu, tak vám doporučujeme výběr jakékoliv mořské ryby například pangase, ten se vám přímo rozplyne v ústech a vy se po obědě budete cítit lehce a plní energie. Zkuste si pangase připravit v troubě nebo se zeleninou.

Že nemáte chuť na maso? Nevadí i pro vás máme na výběr! Surovina, kterou neurazíte, ale nadchnete malé i velké strávníky je obalovaný a smažený sýr. Ten miluje prostě každý.

Stejně jako tyto recepty na saláty s hermelínem. Výborně chutnají, skvěle zasytí a dodají vám spousty energie. A to jen díky tomu, že tyto recepty jsou skvěle vyváženy ve zdrojích bílkovin, tuků i sacharidů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X