Vyzkoušejte recepty na kuřecí roládu!
Štavnaté maso s oblíbenou náplní potěší oko i chuťové buňky.
Rolky jsou velmi populární a můžete do nich ukrýt vše, co máte rádi, nebo i zbytky z lednice.
A bonus? Skvěle chutnají i za studena.
Kuřecí roláda se špenátem
Kuřecí prsa plněná špenátem a sýrem obalená v lahodné slanině. Připravte delikátní večeři, na které si pochutná celá rodina.
Ingredience
- 200 g čerstvého špenátu
- 60 g eidamu
- 2 lžíce krémového sýra typu lučina
- 4 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 8 plátků anlické slaniny
- 1 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 180°.
- Špenát spařte horkou vodou.
- V hlubší pánvi rozehřejte olej, přidejte na kousky nakrájenou cibuli a opečte.
- Vložte vyždímaný, pokrájený špenát, promíchejte a přidejte krémový sýr. Dobře promíchejte a prohřejte.
- Kuřecí maso rozklepejte, z obou stran osolte a opepřete.
- Na kuchyňskou desku natáhněte potravinovou fólii a rozklepaná kuřecí prsa na ni rozložte tak, aby vytvářela jeden plát.
- Na maso rozetřete špenátovou směs a posypte nastrouhaným sýrem.
- Maso zarolujte, igelit sundejte, obalte plátky slaniny a propíchněte párátky, aby drželo tvar.
- Dejte do zapékací misky nebo pekáče a pečte 35 – 40 minut.
- Po upečení nakrájejte na plátky a podávejte s bramborem a lehkým salátkem.

Italská kuřecí roláda s mozzarellou a parmskou šunkou
Lahodné maso vonící italskou kuchyní. Stačí jen pár ingrediencí, láhev dobrého vína a v mžiku se přenesete na slunný jih.
Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 100 g parmské šunky
- 60 g mozzarelly
- 4 lžíce najemno nakrájených sušených rajčat
- čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
Postup
- Řízky omyjte, očistěte a z boku nařízněte tak, aby se daly rozložit do tvaru srdce.
- Každý osolte, opepřete, položte na něj 2 plátky šunky, posypte lžící sušených rajčat a pár kousky mozzarelly, přidejte čerstvou bazalku.
- Maso zarolujte, upevněte páratky a lehce zvenku osolte.
- Dejte do pekáčku, nebo zapékací mísy a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180°.
- Po upečení nakrájejte na plátky a podávejte s brambory, nebo s bramborovou kaší.

Královský závin z kuřecího masa s hermelínem a brusinkami
Nachystejte sváteční kuřecí roládu s lahodnou ořechovou krustou.
Ingredience
- 4 kuřecí řízky
- 2 hermelíny nakrájené na plátky
- 4 lžíce kompotovaných brusinek
- 50 g rukoly
- 2 lžíce oleje
- černý pepř
- sůl
- 100g na jemno nasekaných vlašských ořechů
- 1 lžíce čerstvé nasekané petrželky
- 1 lžíce strouhanky
- 1 lžíce hořčice
Postup
- Každý kuřecí řízek nařízněte jako knihu, maso rozbalte a rozklepejte do tenkého plátku.
- Všechny pláty osolte a opepřete a na každý položte pár plátků hermelínu, potřete lžící brusinek a přidejte hrst rukoly.
- Maso zarolujte a zajistěte párátky.
- V misce smíchejte vlašské ořechy, petrželku a strouhanku.
- Každou rolku jemně potřete hořčicí a obalte v ořechové směsi.
- Pečte v troubě vyhřáté na 200° po dobu 30 minut.

Objevte podobné tipy
Roláda z mletého kuřecího masa v srnčím hřbetu
Pokud s rolováním masa trochu zápasíte, zkuste tuto roládku z mletého, je snadná, chutná a díky vajíčku vypadá na řezu opravdu efektivně.
Ingredience
- 400 g kuřecího mletého masa
- 3 vejce
- 3 nožičky vídeňských párků
- 1 lžíce strouhanky
- 1 cibule
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 červená paprika
- sůl
- pepř
Postup
- Vejce uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte na jemno, papriku na proužky, párky na půlkolečka.
- Maso osolte a opepřete. Pečicí papír potřete olejem a naneste na něj maso tak aby v nízké vrstvě vytvářelo čtverec.
- Větší polovinu maso potřete hořčicí, na ni položte kousky cibule, proužky papriky, kousky párků a uvařená vejce.
- Formu vymažte olejem.
- Pomocí papíru maso zarolujte, přendejte do srnčího hřbetu, vmáčkněte a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180°.
- Nechte vychladnout, rozbalte a podávejte studené s čerstvým chlebem a naloženou zeleninou.

Psali jsme recenzi elektrických vařičů vajec. Jak v testu obstály?
Šumavská kuřecí rolka s nádivkou z hub
Máte doma nasušené houby z léta? Na přípravu této oblíbené varianty se vám budou hodit.
Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 50 g sušených hub
- 2 žloutky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- rozmarýn
Postup
- Houby zalijte vařící vodou a nechte je 15 minut namočit.
- Na pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte najemno nakrájenou cibuli a opečte.
- Houby slijte, vyždímejte vodu a dejte do pánve k cibuli. Přidejte česnek a za stálého míchání opékejte 8-10 minut.
- Osolte, opepřete, přidejte žloutky a rozmarýn a ještě dvě minuty promíchejte.
- Maso nařízněte, rozložte a naklepejte. Každý řízek osolte a opepřete a dejte na něj čtvrtinu houbové směsi.
- Zasypte strouhaným sýrem a zarolujte, propíchněte párátky a přendejte do pekáčku vymazaného olejem.
- Pečte 30 – 35 minut v troubě vyhřáté na 180°.
- Po vyndání z trouby nakrájejte na plátky a podávejte se šťouchanými brambory a salátem.

Jednoduchá roláda plněná bylinkami
Inspirujte se receptem na pomalu pečenou kuřecí roládu. Je skvělou volbou na pohodový víkendový oběd.
Ingredience
- 1 celé kuře
- 4 lžíce másla
- 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
- 1 lžíce nasekané čerstvé pažitky
- 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Postup
- Kuře vykostěte a očistěte a připravte z něj dva větší pláty (viz níže). Položte je kůží dolů, vrchní stranu osolte a opepřete.
- Máslo nechte při pokojové teplotě změknout. Poté ho smíchejte se směsí bylinek.
- Bylinkové máslo rozetřete na maso.
- Maso stočte, zavažte provázkem, nebo zajistěte párátky.
- Olej smíchejte se solí a s pepřem a potřete jím obě rolády.
- Vložte do pekáčku, lehce podlijte vodou a pečte 35 minut na 180°. Během pečení maso přelévejte výpekem.
- Po upečení nechte maso pár minut odpočinout a poté ho nakrájejte na plátky.
- Podávejte s rýží a přelité výpekem.

TIP: Bylinkové máslo můžete nahradit hotovým pestem. Inspirujte se recepty na domácí pesto.
Jak vykostit kuře a připravit z něj roládu?
Na roládu můžete použít jak prsní, tak stehenní řízky, nebo klidně celé kuře. Jak ho snadno vykostit se spolu s tipem na další recept dozvíte ve videu: