6 receptů na roládu z kuřecího masa, které zachutnají každému

Vyzkoušejte recepty na kuřecí roládu!

Štavnaté maso s oblíbenou náplní potěší oko i chuťové buňky.

Rolky jsou velmi populární a můžete do nich ukrýt vše, co máte rádi, nebo i zbytky z lednice.

A bonus? Skvěle chutnají i za studena.

Kuřecí roláda se špenátem

Kuřecí prsa plněná špenátem a sýrem obalená v lahodné slanině. Připravte delikátní večeři, na které si pochutná celá rodina.

Ingredience

  • 200 g čerstvého špenátu
  • 60 g eidamu
  • 2 lžíce krémového sýra typu lučina
  • 4 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 8 plátků anlické slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°.
  • Špenát spařte horkou vodou.
  • V hlubší pánvi rozehřejte olej, přidejte na kousky nakrájenou cibuli a opečte.
  • Vložte vyždímaný, pokrájený špenát, promíchejte a přidejte krémový sýr. Dobře promíchejte a prohřejte.
  • Kuřecí maso rozklepejte, z obou stran osolte a opepřete.
  • Na kuchyňskou desku natáhněte potravinovou fólii a rozklepaná kuřecí prsa na ni rozložte tak, aby vytvářela jeden plát.
  • Na maso rozetřete špenátovou směs a posypte nastrouhaným sýrem.
  • Maso zarolujte, igelit sundejte, obalte plátky slaniny a propíchněte párátky, aby drželo tvar.
  • Dejte do zapékací misky nebo pekáče a pečte 35 – 40 minut.
  • Po upečení nakrájejte na plátky a podávejte s bramborem a lehkým salátkem.
Rozřízlá kuřecí kapsa plněná špenátovou směsí-
Zdroj: spendwithpennies.com

Italská kuřecí roláda s mozzarellou a parmskou šunkou

Lahodné maso vonící italskou kuchyní. Stačí jen pár ingrediencí, láhev dobrého vína a v mžiku se přenesete na slunný jih.

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 100 g parmské šunky
  • 60 g mozzarelly
  • 4 lžíce najemno nakrájených sušených rajčat
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Řízky omyjte, očistěte a z boku nařízněte tak, aby se daly rozložit do tvaru srdce.
  • Každý osolte, opepřete, položte na něj 2 plátky šunky, posypte lžící sušených rajčat a pár kousky mozzarelly, přidejte čerstvou bazalku.
  • Maso zarolujte, upevněte páratky a lehce zvenku osolte.
  • Dejte do pekáčku, nebo zapékací mísy a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180°.
  • Po upečení nakrájejte na plátky a podávejte s brambory, nebo s bramborovou kaší.
Kuřecí šneky naplněné sušenými rajčaty a ozdobené čerstvými bylinkami.
Zdroj: jocooks.com

Královský závin z kuřecího masa s hermelínem a brusinkami

Nachystejte sváteční kuřecí roládu s lahodnou ořechovou krustou.

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky
  • 2 hermelíny nakrájené na plátky
  • 4 lžíce kompotovaných brusinek
  • 50 g rukoly
  • 2 lžíce oleje
  • černý pepř
  • sůl
  • 100g na jemno nasekaných vlašských ořechů
  • 1 lžíce čerstvé nasekané petrželky
  • 1 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce hořčice

Postup

  • Každý kuřecí řízek nařízněte jako knihu, maso rozbalte a rozklepejte do tenkého plátku.
  • Všechny pláty osolte a opepřete a na každý položte pár plátků hermelínu, potřete lžící brusinek a přidejte hrst rukoly.
  • Maso zarolujte a zajistěte párátky.
  • V misce smíchejte vlašské ořechy, petrželku a strouhanku.
  • Každou rolku jemně potřete hořčicí a obalte v ořechové směsi.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 200° po dobu 30 minut.
kuřecí řízek plněný zrajícím sýrem a brusinkami na talíři se zelenými fazolkami.
Zdroj: tasteofhome.com

Roláda z mletého kuřecího masa v srnčím hřbetu

Pokud s rolováním masa trochu zápasíte, zkuste tuto roládku z mletého, je snadná, chutná a díky vajíčku vypadá na řezu opravdu efektivně.

Ingredience

  • 400 g kuřecího mletého masa
  • 3 vejce
  • 3 nožičky vídeňských párků
  • 1 lžíce strouhanky
  • 1 cibule
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 červená paprika
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Vejce uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte na jemno, papriku na proužky, párky na půlkolečka.
  • Maso osolte a opepřete. Pečicí papír potřete olejem a naneste na něj maso tak aby v nízké vrstvě vytvářelo čtverec.
  • Větší polovinu maso potřete hořčicí, na ni položte kousky cibule, proužky papriky, kousky párků a uvařená vejce.
  • Formu vymažte olejem.
  • Pomocí papíru maso zarolujte, přendejte do srnčího hřbetu, vmáčkněte a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180°.
  • Nechte vychladnout, rozbalte a podávejte studené s čerstvým chlebem a naloženou zeleninou.
Několik plátků rolády z mletého masa s vejcem.
Zdroj: lifegetsbetter.ph

Šumavská kuřecí rolka s nádivkou z hub

Máte doma nasušené houby z léta? Na přípravu této oblíbené varianty se vám budou hodit.

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 50 g sušených hub
  • 2 žloutky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn

Postup

  • Houby zalijte vařící vodou a nechte je 15 minut namočit.
  • Na pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte najemno nakrájenou cibuli a opečte.
  • Houby slijte, vyždímejte vodu a dejte do pánve k cibuli. Přidejte česnek a za stálého míchání opékejte 8-10 minut.
  • Osolte, opepřete, přidejte žloutky a rozmarýn a ještě dvě minuty promíchejte.
  • Maso nařízněte, rozložte a naklepejte. Každý řízek osolte a opepřete a dejte na něj čtvrtinu houbové směsi.
  • Zasypte strouhaným sýrem a zarolujte, propíchněte párátky a přendejte do pekáčku vymazaného olejem.
  • Pečte 30 – 35 minut v troubě vyhřáté na 180°.
  • Po vyndání z trouby nakrájejte na plátky a podávejte se šťouchanými brambory a salátem.
Nakrojený kuřecí závin s houbovo-cibulovou náplní.
Zdroj: lenards.com.au

Jednoduchá roláda plněná bylinkami

Inspirujte se receptem na pomalu pečenou kuřecí roládu. Je skvělou volbou na pohodový víkendový oběd.

Ingredience

  • 1 celé kuře
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžíce nasekané čerstvé pažitky
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Kuře vykostěte a očistěte a připravte z něj dva větší pláty (viz níže). Položte je kůží dolů, vrchní stranu osolte a opepřete.
  • Máslo nechte při pokojové teplotě změknout. Poté ho smíchejte se směsí bylinek.
  • Bylinkové máslo rozetřete na maso.
  • Maso stočte, zavažte provázkem, nebo zajistěte párátky.
  • Olej smíchejte se solí a s pepřem a potřete jím obě rolády.
  • Vložte do pekáčku, lehce podlijte vodou a pečte 35 minut na 180°. Během pečení maso přelévejte výpekem.
  • Po upečení nechte maso pár minut odpočinout a poté ho nakrájejte na plátky.
  • Podávejte s rýží a přelité výpekem.
Řez srolovaným masem namazaným bylinkovým máslem.
Zdroj: pinterest.com

TIP: Bylinkové máslo můžete nahradit hotovým pestem. Inspirujte se recepty na domácí pesto.

Jak vykostit kuře a připravit z něj roládu?

Na roládu můžete použít jak prsní, tak stehenní řízky, nebo klidně celé kuře. Jak ho snadno vykostit se spolu s tipem na další recept dozvíte ve videu:

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.