Ingredience
- 4–6 kuřecích stehen
- med
- džem (marmeláda)
- plnotučná a kremžská hořčice
- sůl
- pepř
- máslo
- Moravanka
Postup receptu
- Med, džem a obě hořčice smícháme v čalamádu – vše tak po 2 až 3 lžicích
- Stehna v čalamádě obalíme a vložíme na máslem vymaštěný pekáček
- Na to dáme Moravanku (nakrájenou a i s lákem), a pak už jen osolíme a opepříme
- Pečeme 30–45 minut, mezitím podléváme
- Příloha: rýže nebo brambor
To musím zkusit. Dělám to tak, že tím potřu vepřová žebra medem a to je lambáda:))))Opravdu bez chybičky, tak to kuře zkusím.
Dobrý den,
já je zkusila a je to nco super, neváhejte tomu kuřeti to dodá vůni a výbornou nasládlou chuť a o barvičce ani nemluvě.
Je ot fakt skvělé děcka ten med je strašně zajímavý doplněk masa.
jsou opravdu výtečné:) ani nevadilo manželovi, že jsou do sladka což nesnáší:)děkuji moc za recpet na kuře na medu děkuji.
jako lepší jsme už dlouho nejedla děcka:)Jéé to byla, ale dobrota, nedělám to naposledy.
Z těch kuřecích stehýnek je to výborné i s kačeních jsem to zkoušela a je to špica.
Nejlepší hranolky i bramboráky si udělám sama, nejsem líná a platit za zmrzlé erteple ???