5 nejlepších receptů na šťavnatá kuřecí prsíčka supreme! Vychutnejte si každé sousto

Myslím si, že není nic lepšího než kus masa, které je plné vlastní šťávy. Přesně takové jsou tyto recepty na kuřecí supreme, plné šťávy a chutí.

Nechte se unést na vlně smetanové omáčky nebo delikátní pečené zeleninky z trouby.

Variant jak si tento úžasný pokrm užít je nespočet, tak neváhejte a začněte ještě dnes!

A že nevíte co tento pojem znamená? Nevadí!

Podívejte se na konec článku, a i tuto informaci se dozvíte, společně s video ukázkou jak by mělo vše vypadat a jak by se mělo správně postupovat, k dokonalému výsledku!

Kuřecí supreme na másle

Tento klasický recept na kuřecí prsa pečená másle vás okouzlí svou jednoduchostí a bude skvěle fungovat jak jako večeře pro rodinu, tak hostina pro přátele. Lahodné opečené masíčko podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami na másle a zeleninovým salátkem.

Co budeme potřebovat

  1. 50 g másla
  2. Lžička olivového oleje
  3. 4 kuřecí prsa (vykostěná, s kůží)
  4. 50 g slaniny (hrubě nakrájené)
  5. 2 malé cibule (nakrájené nadrobno)
  6. 2 stroužky česneku (rozdrcené)
  7. 100 ml suchého bílého vína
  8. 300 ml tučné smetana
  9. Sůl
  10. Černý pepř

Postup

  1. Ve velké pánvi si na střední teplotu rozpustíme máslo s olejem
  2. Kuře celé okořeníme a z obou stran opečeme na rozpuštěném másle
  3. Kuřecí kousky vyjmeme z pánve a dáme stranou
  4. Do pánve přidáme slaninu a cibuli a za občasného promíchání vaříme 10 minut, dokud cibule nezměkne a nezesklovatí
  5. Poté vmícháme česnek a vaříme dalších 5 minut
  6. Směs v hrnci zalijeme vínem a necháme asi minutu probublávat, poté vmícháme smetanu
  7. Kuře vrátíme do pánve kůží dolů
  8. Pánev přikryjeme a vaříme po dobu 10 minut
  9. Po 10 minutách kuře otočíme, pánev zpola odkryjeme a pokračujeme dalších 5–10 minut ve vaření, dokud nejsou prsa propečená a omáčka se nezredukuje na konzistenci husté smetany
  10. Omáčku ochutnáme, okořeníme a podáváme

Vyhněte se obloukem klasické bramborové kaši a připravte si jednu z těchto výtečných dobrot z nových brambor! Připravte si je jako dokonalý salátek se šalotkovou zálivku nebo jako pečené chipsy s parmazánem, výběr je jen na vás!

Nejlepší recept na kuřecí prsíčko ve vlastní šťávě.
Zdroj: afamilyfeast.com

Kuřecí prsa supreme s letní zeleninkou

Odlehčete svůj jídelníček a připravte si tento chutný recept s kuřecím masem a pečenou zeleninou v troubě! Není nic lepšího než se po vydatném obědě cítit svěže a plný energie!

Co budeme potřebovat

Na salát

  1. 12 baby karotek
  2. 8 mladých tuřínů
  3. 4 baby žluté řepy
  4. 4 baby červené řepy
  5. Menší svazek rozmarýnu
  6. ½ menšího svazku tymiánu
  7. Svazek petrželky
  8. Sůl

Na kuře

  1. 4 kuřecí prsa (vykostěná s kůží)
  2. Sůl
  3. Mletý černý pepř
  4. 3 lžíce sezamového oleje
  5. 4 rozdrcené stroužky česneku
  6. ½ zbývající poloviny svazku tymiánu
  7. 75 g másla
  8. 2 šalotky (nakrájené na tenké plátky)
  9. 90 ml brandy (nebo nahradíme troškou jablečné šťávy)
  10. 200 ml hovězího vývaru

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 220 stupňů
  2. Kuřecí supreme necháme ohřát na pokojovou teplotu
  3. Dobře ho dochutíme solí a pepřem
  4. Veškerou zeleninu důkladně omyjeme a osušíme
  5. V pekáči vytvoříme lůžko z rozmarýnu, tymiánu a petrželky
  6. Navrch poklademe zeleninu
  7. Veškerou zeleninu dochutíme solí
  8. Vršek pekáče pevně uzavřeme alobalem (lesklou stranou nahoru)
  9. Pekáč se zeleninou vložíme do trouby a necháme jí 30-40 minut péct, dokud nebude měkká
  10. V průběhu pečení jí kontrolujeme
  11. Mezitím připravíme kuřecí prsa
  12. Velkou pánev umístíme na sporák, zapneme ho na vysokou teplotu a přidáme sezamový olej
  13. Snížíme teplotu na střední a přidáme česnek a tymián
  14. Poté do pánve vložíme kuřecí prsa kůží dolů
  15. S kuřetem asi 4 minuty nehýbáme, dokud se kůže neuvolní a nezhnědne na okrajích
  16. Kuře otočíme a přidáme 6 lžic másla
  17. Když se máslo rozpustí, opatrně a průběžně jím lžičkou asi 3 minuty přeléváme a podléváme kuře a kůži, dokud nezezlátne
  18. Kuře otočíme zpět kůží dolů a pánev přendáme do trouby asi na 10 minut, dokud nezezlátne a nevyteče z něj šťáva
  19. Kuřecí prsa vyjmeme z trouby a přendáme ho na talíř, aby si na chvíli odpočalo
  20. Přebytečný tuk z pánve přelijeme do malé misky
  21. Umístíme pánev zpět na střední teplotu na sporák
  22. Přidáme šalotku a zbývající 2 lžíce másla
  23. Přesuneme česnek a tymián zpět do pánve
  24. Za častého míchání pokračujeme asi 4 minuty ve vaření, dokud šalotka nezkaramelizuje
  25. Snížíme teplotu a do pánve opatrně nalijeme brandy nebo jablečný džus
  26. Přidáme vývar, promícháme a dochutíme solí a pepřem
  27. Omáčku necháme několik minut vařit a poté ji propasírujeme přes sítko do malého hrnce
  28. Šalotku a česnek přes cedník protlačíme do hrnce
  29. Omáčku vrátíme na plotnu a vaříme asi 5 minut, dokud se nezredukuj
  30. Upečenu zeleninu rozpůlíme a rozložíme na talíře, přidáme kuřecí supreme a přelijeme omáčkou
Šťavnaté kuřecí prsa s grilovanou zeleninou plné šťávy.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Kuřecí prsa s houbami a omáčkou z estragonu

Krémová estragonová omáčka se dokonale hodí k šťavnatému receptu na kuřecí supreme s lesními houbami.

Co budeme potřebovat

  1. Olivový olej (na smažení)
  2. 6 kuřecích prsou supreme
  3. 3 šalotky (nakrájené na plátky)
  4. 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
  5. 500 ml kuřecího vývaru
  6. 200 ml suchého bílého vína
  7. 150 ml tučné smetany
  8. 250 g lesních hub (velké nakrájené na polovinu)
  9. Pár čerstvých snítek estragonu (zbavené listů)
  10. Lžička dijonské hořčice
  11. Šťávu z 1 citronu

Postup

  1. Troubu zahřejeme 180 stupňů
  2. Na pánvi na vysokou teplotu si rozehřejeme olej
  3. Vložíme kuřecí prsa
  4. Kuře pečeme kůží dolů 3–5 minut dozlatova
  5. Pánev dáme stranou a kuře vložíme do pekáče kůží nahoru a pečeme v troubě 20–25 minut, dokud není propečené
  6. Poté ho vyndáme z trouby a necháme kuřecí kousky supreme odpočívat alespoň po dobu 5 minut
  7. Do čisté pánve přidáme máslo a plotnu zapneme na nejnižší teplotu
  8. Přidáme šalotku a česnek a vaříme asi 7 minut
  9. Přidáme kuřecí vývar a bílé víno
  10. Zvýšíme teplotu a vaříme po dobu 15–20 minut, dokud se alkohol nevypaří
  11. Přidáme smetanu a ještě asi 3 minuty necháme probublávat
  12. Mezitím si rozehřejeme na pánvi na vysokou teplotu máslo a trošku oleje
  13. Když máslo začne pěnit, přidáme houby a za občasného promíchání vaříme 5–8 minut do tmavě zlaté barvy
  14. Do omáčky přidáme estragon, hořčici a citronovou šťávou
  15. Poté ochutnáme a okořeníme
  16. Do omáčky přidáme šťávu, která se uvolnila z upečených prsou, a zamícháme
  17.  Omáčkou kuřecí supreme přelijeme a podáváme
Krémová omáčka s kuřecím masem a houbami ochucená citronem.
Zdroj: vikalinka.com

Grilovaný kuřecí supreme s karamelizovanou šalotkou

Tato omáčka přelitá přes naše grilovaná puřecí prsa je tak dobrá, že byste jí mohli jíst samotnou jen lžící. Na pánvi orestujeme šalotku a česnek, poté na pánev nalijeme bílé víno, přidáme kuřecí vývar a smetanu a vše uvaříme do husté a krémové omáčky!

Co budeme potřebovat

  1. 4 ks kuřecích supreme prsou (s kůží a s kostí)
  2. 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  3. ½ lžičky soli
  4. ¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  5. ½ citronu (nakrájený na čtyři kusy)
  6. 3 velké snítky čerstvého tymiánu (ponechané na stonku)
  7. 200 g šalotky (nakrájené na plátky)
  8. Lžíce česneku (prolisovaný)
  9. 100 ml bílého vína
  10. 500 ml kuřecího vývaru
  11. 250 ml husté smetany
  12. 4 lžíce studeného másla
  13. 2 lžíce čerstvé petrželky

Postup

  1. Pokud kuřecí prsa vyndáváme z lednice, tak je necháme ohřát na pokojovou teplotu
  2. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  3. Ve velmi velké pánvi vhodné do trouby rozehřejeme na středně vysokou teplotu se tři lžíce oleje
  4. Kuřecí supreme si osolíme a opepříme
  5. Jakmile je olej horký, přidáme čtyři kuřecí supreme kůží dolů a opékáme asi 4–5 minut z každé strany, dokud nezezlátnou
  6. Prsa otočíme kůží nahoru a přidáme kousky citronu, čerstvý tymián a 50 ml kuřecího vývaru
  7. Pánev zakryjeme a vložíme do trouby
  8. Pečeme po dobu 10-20 minut podle toho, jak jsou prsa vysoká
  9. Vnitřní teplota prsou, by se pro ideální upečení měla pohybovat okolo 70 stupňů
  10. Prsa vyndáme na talíř a volně přikryjeme potravinářskou fólií
  11. Citron vyhodíme
  12. Obsah z pánve přelijeme do mísy a dáme stranou
  13. Pánev umístíme zpět na sporák a přidáme poslední lžící oleje a stáhneme teplotu na střední
  14. Po zahřátí přidáme šalotku a česnek a vaříme asi pět minut, dokud šalotka nezačne lehce hnědnout
  15. Přidáme bílé víno a vaříme asi minutu, aby se tekutina odpařila
  16. Přidáme kuřecí vývar a obsah misky a vaříme asi 5-10 minut, aby se směs zredukovala na polovinu v hustou omáčku
  17. Přidáme smetanu a znovu vaříme asi pět minut, aby omáčka byla mírně hustá
  18. Pánev sundáme z plotny a vmícháme studené máslo, poté směs slijte přes cedník a tím odstraníme všechny pevné ingredience
  19. Do omáčky vmícháme petrželku a podáváme ke kuřecím prsou
Krásné kuřecí supreme se zeleninkou a omáčkou ze smetany.
Zdroj: bbcgoodfood.com

Kuřecí prso supreme v krémové omáčce s rýží

Toto je nejlepší recept na pečené kuřecí prso v krémové omáčce ze slaniny s cibulí, česnekem, s přídavkem sladkého hrášku a žampionů. Nemůžeme ho zařadit do kolonky „zdravé jídlo“, ale za ty kalorie rozhodně stojí! Dokonalé jídlo, které servírujeme přes nadýchanou basmati rýži!

Co budeme potřebovat

  1. 2 lžíce řepkového nebo olivového oleje
  2. 300 g kuřecích prsa s kůží (nakrájená na kostky)
  3. 3 plátky uzené slaniny
  4. 2 střední cibule (nakrájené nadrobno)
  5. 3 velké stroužky česneku (nasekané)
  6. 3 lžíce hladké mouky
  7. Kostka kuřecího vývaru (rozpuštěná ve 300 ml vroucí vody)
  8. 100 ml mléka (plnotučného nebo polotučného)
  9. 200 ml smetany na vaření
  10. 8 žampionů (nakrájených na tenké plátky)
  11. 150 g mraženého hrášku
  12. Petrželka (jemně nasekaná)
  13. Černý pepř
  14. Basmati rýže (k podávání)

Postup

  1. Zahřejeme lžičku oleje ve velké pánvi na mírnou teplotu
  2. Přidáme slaninu a několik minut jí opékáme, dokud nezačne křupat a nepustí trochu tuku
  3. Poté do pánve přidáme cibuli a vaříme 5–10 minut, dokud nezačnou měknout a nezprůhlední
  4. Nakonec přidáme česnek a vaříme další minutu nebo dvě
  5. Slaninu, cibuli a česnek z pánve vyjmeme a dáme zatím stranou
  6. Trochu zvýšíme teplotu a do pánve přidáme zbývající olej
  7. Jakmile se zahřeje, začneme kůží dolů několik minut, smažit kuřecí kousky, dokud nebudou úplně zatažená a nezačnou hnědnout
  8. Slaninu, cibuli a česnek vrátíme do pánve a vmícháme 3 lžíce mouky, dokud není vše obalené
  9. Pomalu a po troškách přiléváme mléko
  10. S každým přidáním dobře promícháme
  11. Poté to samé uděláme s kuřecím vývarem
  12. Dále do pánve přidáme nakrájené houby a hrášek
  13. Omáčku vaříme 5–10 minut, dokud nezačne houstnout
  14. Nakonec vmícháme smetanu a prohřejeme
  15. Poté přidáme nasekanou petrželku a bohatě dochutíme čerstvě mletým černým pepřem.
  16. Kuřecí kousky supreme podáváme s nadýchanou basmati rýží, dušenou zeleninou nebo křupavým chlebem
Delikátní kuřecí prsíčko se supreme omáčku a zelným salátkem.
Zdroj: blueapron.com

Jak správně připravit kuřecí supreme?

Zdroj: Grocers Hall

Co je kuřecí supreme?

Kuře je skvělou surovinou, kterou lze připravit na nesčetně mnoho způsobů (podívejte se na naše recepty z kuřecího masa a nasbírejte inspiraci pro vaše další vaření).

Jednoduché pokrmy v kombinaci s jemnou esencí tymiánu, rozmarýnu a petržele nebo omáčkou z pečené kořenové zeleniny se vaří sama a ještě jednodušeji se potom konzumuje.

Co je tedy to kuřecí prso Supreme je?

Mnoho kuřecích pokrmů se v dnešní době tituluje jako „kuřecí supreme“, od jídel, které jsou podávané v prestižních restauracích až po po klasické domácí recepty z kuřecího masa, které jako hlavní složku v receptu používají smetanovou omáčku nebo smetanovou omáčku z hub.

Ve skutečnosti však kuřecí supreme v tradiční francouzské kuchyni se vztahuje ke konkrétnímu kusu kuřete – konkrétně na vykostěné kuřecí prso bez kůže.

Ale v mnoha receptech (včetně těch našich) se kůže na masa ponechává pro větší křupavost pokrmu. Křupavá, opečená kůže dodává kuřeti výraznou chuť a zároveň uchovává jeho šťávu, což vede k jemnějšímu a chutnějšímu masu.

Co je Supreme Sauce?

Omáčka Supreme je klasická omáčka francouzské kuchyně.

Omáčka supreme se tradičně vyrábí z jíšky (směs másla a mouky) a masového vývaru – v tomto případě kuřecího vývaru.

Omáčka se redukuje s hustou smetanou, přecedí se přes jemné sítko nebo cedník a často se dochutí citronovou šťávou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X