Naložené kuřecí chutná naprosto výtečně a každý to ví!
Drůbež sama o sobě nemá příliš výraznou chuť, a proto krásně natáhne chuť ostatních surovin.
Proto jsme si pro vás připravili 5 lahodných receptů na kuřecí v marinádě, které vás rozhodně zaujmou.
Ať už jde o maso naložené v jogurtu, balzamikovém octu či v medu a sójové omáčce, vždy se jedná o naprostou lahůdku.
Tak pojďme na to!
Marinovaná kuřecí křídla s medem
Med dodá masu nejen mnoho zdravých látek, ale i typickou šťavnatou chuť. Nemusíme se však bát, že bude maso sladké, ostatní ingredience chuť vyváží.
Ingredience
- 8 kuřecích křidélek
- 3 lžíce medu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 4 lžičky sušeného česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- sůl, pepř
- 3 bobkové listy
- 1 lžička kari
Postup
- Med rozmíchejte s citrónem, česnek utřete se solí, všechno smíchejte dohromady a vlijte do uzavíratelné misky.
- Do misky vložte omytá a osolená kuřecí křídla.
- Nechte v lednici do druhého dne.
- Na rozpáleném grilu opečte namarinovaná kuřecí křídla z obou stran dozlatova.
- Marinádu, která zbyla v misce, slijte do pánvičky a nechte na grilu převařit.
- Křídla servírujte s brambory a pórkem přelitá převařenou marinádou.

Vyzkoušejte i našich 6 nejlepších receptů na křehká kuřecí křidélka. Je to perfektní hlavní jídlo, ale i chuťovka na párty!
Kuřecí maso v hořčičné marinádě
Kombinace kuřecího masa s hořčicí, kari a sójovou omáčkou je neodolatelná! Připravte si ji společně s bramborami nebo bramborovou kaší a hravě si tak vykouzlíte lahodný oběd či večeři.
Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 5 lžic kremžské hořčice
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 5 lžic oleje
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžička kari
- sůl, pepř
Postup
- Vše promíchejte do hladké marinády a nalijte do uzavíratelné nádoby.
- Maso osolte a vložte do mísy s marinádou.
- Nechte uležet v lednici do druhého dne.
- Pečte v předehřáté troubě při 175 ºC dozlatova, zhruba 3x podlijte marinádou.
- Servírujte s brambory nebo bramborovou kaší.

Kuřecí prsa v hořčičné marinádě můžeme podávat také s dušenou rýží.
Nakládané kuřecí na gril
Vychutnejte si tuto naprosto luxusní marinádu ze sójové omáčky, citrónu a koriandru. Výsledné kuře navíc bude dokonale křehké a šťavnaté, co víc si na talíři přát!
Ingredience
- 4 kuřecí čtvrtky
- 6 lžic oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička grilovacího koření
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička chilli
- 1 lžíce citrónové šťávy
- sůl, pepř
Postup
- Sójovou omáčku, citrónovou šťávu a olej smíchejte v misce.
- Přidejte grilovací koření, utřený česnek se solí, chilli. koriandr a podle chuti i pepř.
- Marinádu natřete na maso a nechte uležet do druhého dne.
- V průběhu grilování nebo pečení potírání opakujte.
- Užijte si to!

Objevte podobné tipy
Kuře marinované v jogurtu
Není nic lepšího než kuřecí maso marinované v okořeněném řeckém jogurtu s příjemnou chutí citrónu a bylinek. Vyzkoušejte to sami!
Ingredience
- cca 1100 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže (asi 7 stehen) nebo kuřecích prsou (asi 5)
Na jogurtovou marinádu:
- 2/3 šálku plnotučného řeckého jogurtu
- 2 PL olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy + 1 lžička citronové kůry
- 1 PL lisovaného česneku
- 1 PL oloupaného a nasekaného čerstvého zázvoru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička papriky
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1/4 lžičky skořice
- 1 lžička soli a čerstvě mletého černého pepře (lze upravit podle chuti)
- 1/4 šálku nasekaného koriandru a další na servírování
Postup
- V míse prošlehejte jogurt, olivový olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, česnek, zázvor, kmín, koriandr, papriku, kajenský pepř, skořici, sůl, pepř a koriandr.
- Vložte kuře do uzavíratelného mrazicího sáčku.
- Kuřecí maso přelijte jogurtovou marinádou.
- Utěsněte sáček a zároveň vytlačte přebytečný vzduch.
- Kuřecí maso rovnoměrně potřete marinádou.
- Nechte v lednici odpočinout alespoň 2 hodiny (nebo až 8 hodin u prsou, 24 hodin u stehen).
- Předehřejte plynový gril na 220 stupňů.
- Grilovací rošty očistěte a lehce potřete olejem (pomocí naolejované papírové utěrky a dlouhých kleští).
- Grilujte kuře, dokud nebude propečené, asi 5 až 7 minut z každé strany.
- Dobrou chuť!

Hledáte více inspirace? Mrkněte na naše další recepty na grilované kuřecí maso.
Kuřecí paličky s marinádou z balzamika
Luxusní marinované kuřecí paličky s balzamikem jsou snadným jídlem, které je ideální pro každý den v týdnu. Dopřejte si ho kdykoli i vy!
Ingredience
- cca 1200 g kuřecích paliček
- 2/3 šálku balzamikového octa
- 3 lžíce avokádového oleje (nebo jiného neutrálního oleje, jako je olivový olej)
- 5 stroužků česneku, lisovaného
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžička mořské soli
- 1/2 lžičky pepře
Postup
- Smíchejte balzamikový ocet, olej, česnek, sůl, pepř a oregano do sáčku na zip nebo do mísy a dobře promíchejte.
- Do marinády vložte tepelně neupravené kuřecí paličky.
- Uzavřete sáček na zip a opatrně s ním protřepejte, dokud marináda nepokryje paličky rovnoměrně.
- Pokud používáte misku, můžete kuře vmíchat do marinády pomocí kleští.
- Marinované kuřecí paličky vložte do lednice, aby se uležely.
- Každých pár hodin promíchejte kuře v marinádě.
- Pokud je to možné, nechte paličky v marinádě 24 hodin.
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Plech vyložte pečicím papírem a dejte rošt do horní části trouby.
- Vyjměte každou marinovanou kuřecí paličku ze sáčku a položte je v jedné vrstvě na rošt a ujistěte se, že se paličky navzájem nedotýkají.
- Vložte kuře do trouby na 40-45 minut nebo dokud vnitřní teplota kuřete nedosáhne 74 °C.
- Podávejte horké a skladujte ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny v lednici.

Příprava kuřete před nakládáním
- Kuře můžeme marinovat i celé, pak použijete spíše marinovací směs a kuře potřeme zvenku i zevnitř.
- Porcované kuře se lépe marinuje vykostěné, ale není to vždy nutné, kuřecí prsa můžeme marinovat v plátcích.
- Kuřecí krájené na kostky či nudličky do marinády také vkládáme.
- Aby maso získalo chuť marinády, je třeba marinovat alespoň 3 hodiny. Ještě lepší je dodržet lhůtu 24 hodin.
- Naložené nebo potřené maso necháváme marinovat v chladu.
Která marináda u vás nejvíce boduje? Dejte nám vědět v sekci komentářů pod článkem!