Luxusní recepty na marinované kuřecí maso 5x jinak. Inspirujte se!

Naložené kuřecí chutná naprosto výtečně a každý to ví!

Drůbež sama o sobě nemá příliš výraznou chuť, a proto krásně natáhne chuť ostatních surovin.

Proto jsme si pro vás připravili 5 lahodných receptů na kuřecí v marinádě, které vás rozhodně zaujmou.

Ať už jde o maso naložené v jogurtu, balzamikovém octu či v medu a sójové omáčce, vždy se jedná o naprostou lahůdku.

Tak pojďme na to!

Marinovaná kuřecí křídla s medem

Med dodá masu nejen mnoho zdravých látek, ale i typickou šťavnatou chuť. Nemusíme se však bát, že bude maso sladké, ostatní ingredience chuť vyváží.

Ingredience

  • 8 kuřecích křidélek
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžičky sušeného česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • sůl, pepř
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička kari

Postup

  1. Med rozmíchejte s citrónem, česnek utřete se solí, všechno smíchejte dohromady a vlijte do uzavíratelné misky.
  2. Do misky vložte omytá a osolená kuřecí křídla.
  3. Nechte v lednici do druhého dne.
  4. Na rozpáleném grilu opečte namarinovaná kuřecí křídla z obou stran dozlatova.
  5. Marinádu, která zbyla v misce, slijte do pánvičky a nechte na grilu převařit.
  6. Křídla servírujte s brambory a pórkem přelitá převařenou marinádou.
Kuřecí křídla v medu a sójové omáčce servírována na talíři.
www.delish.com

Vyzkoušejte i našich 6 nejlepších receptů na křehká kuřecí křidélka. Je to perfektní hlavní jídlo, ale i chuťovka na párty!

Kuřecí maso v hořčičné marinádě

Kombinace kuřecího masa s hořčicí, kari a sójovou omáčkou je neodolatelná! Připravte si ji společně s bramborami nebo bramborovou kaší a hravě si tak vykouzlíte lahodný oběd či večeři.

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 5 lžic kremžské hořčice
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžička kari
  • sůl, pepř

Postup

  1. Vše promíchejte do hladké marinády a nalijte do uzavíratelné nádoby.
  2. Maso osolte a vložte do mísy s marinádou.
  3. Nechte uležet v lednici do druhého dne.
  4. Pečte v předehřáté troubě při 175 ºC dozlatova, zhruba 3x podlijte marinádou.
  5. Servírujte s brambory nebo bramborovou kaší.
Plátky kuřete s omáčkou z hořčice, kari a sójové omáčky v pekáčku, podlévané lžící.
www.meatloafandmelodrama.com

Kuřecí prsa v hořčičné marinádě můžeme podávat také s dušenou rýží.

Nakládané kuřecí na gril

Vychutnejte si tuto naprosto luxusní marinádu ze sójové omáčky, citrónu a koriandru. Výsledné kuře navíc bude dokonale křehké a šťavnaté, co víc si na talíři přát!

Ingredience

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • sůl, pepř

Postup

  1. Sójovou omáčku, citrónovou šťávu a olej smíchejte v misce.
  2. Přidejte grilovací koření, utřený česnek se solí, chilli. koriandr a podle chuti i pepř.
  3. Marinádu natřete na maso a nechte uležet do druhého dne.
  4. V průběhu grilování nebo pečení potírání opakujte.
  5. Užijte si to!
Namarinované kuřecí čtvrtky servírované na talíři, posypané koriandrem a s klínky citrusů.
www.damndelicious.net

Kuře marinované v jogurtu

Není nic lepšího než kuřecí maso marinované v okořeněném řeckém jogurtu s příjemnou chutí citrónu a bylinek. Vyzkoušejte to sami!

Ingredience

  • cca 1100 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže (asi 7 stehen) nebo kuřecích prsou (asi 5)

Na jogurtovou marinádu:

  • 2/3 šálku plnotučného řeckého jogurtu
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy + 1 lžička citronové kůry
  • 1 PL lisovaného česneku
  • 1 PL oloupaného a nasekaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička papriky
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1 lžička soli a čerstvě mletého černého pepře (lze upravit podle chuti)
  • 1/4 šálku nasekaného koriandru a další na servírování

Postup

  1. V míse prošlehejte jogurt, olivový olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, česnek, zázvor, kmín, koriandr, papriku, kajenský pepř, skořici, sůl, pepř a koriandr.
  2. Vložte kuře do uzavíratelného mrazicího sáčku.
  3. Kuřecí maso přelijte jogurtovou marinádou.
  4. Utěsněte sáček a zároveň vytlačte přebytečný vzduch.
  5. Kuřecí maso rovnoměrně potřete marinádou.
  6. Nechte v lednici odpočinout alespoň 2 hodiny (nebo až 8 hodin u prsou, 24 hodin u stehen).
  7. Předehřejte plynový gril na 220 stupňů.
  8. Grilovací rošty očistěte a lehce potřete olejem (pomocí naolejované papírové utěrky a dlouhých kleští).
  9. Grilujte kuře, dokud nebude propečené, asi 5 až 7 minut z každé strany.
  10. Dobrou chuť!
Marinované kuřecí maso v okořeněném řeckém jogurtu s bylinkami, servírované na bílém oválném talíři s klínky citronu a posypané koriandrem.
www.cookingclassy.com

Hledáte více inspirace? Mrkněte na naše další recepty na grilované kuřecí maso.

Kuřecí paličky s marinádou z balzamika

Luxusní marinované kuřecí paličky s balzamikem jsou snadným jídlem, které je ideální pro každý den v týdnu. Dopřejte si ho kdykoli i vy!

Ingredience

  • cca 1200 g kuřecích paliček
  • 2/3 šálku balzamikového octa
  • 3 lžíce avokádového oleje (nebo jiného neutrálního oleje, jako je olivový olej)
  • 5 stroužků česneku, lisovaného
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžička mořské soli
  • 1/2 lžičky pepře

Postup

  1. Smíchejte balzamikový ocet, olej, česnek, sůl, pepř a oregano do sáčku na zip nebo do mísy a dobře promíchejte.
  2. Do marinády vložte tepelně neupravené kuřecí paličky.
  3. Uzavřete sáček na zip a opatrně s ním protřepejte, dokud marináda nepokryje paličky rovnoměrně.
  4. Pokud používáte misku, můžete kuře vmíchat do marinády pomocí kleští.
  5. Marinované kuřecí paličky vložte do lednice, aby se uležely.
  6. Každých pár hodin promíchejte kuře v marinádě.
  7. Pokud je to možné, nechte paličky v marinádě 24 hodin.
  8. Předehřejte troubu na 220 °C.
  9. Plech vyložte pečicím papírem a dejte rošt do horní části trouby.
  10. Vyjměte každou marinovanou kuřecí paličku ze sáčku a položte je v jedné vrstvě na rošt a ujistěte se, že se paličky navzájem nedotýkají.
  11. Vložte kuře do trouby na 40-45 minut nebo dokud vnitřní teplota kuřete nedosáhne 74 °C.
  12. Podávejte horké a skladujte ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny v lednici.
Pečené namarinované kuřecí paličky v balzamiku servírované na talíři.
www.simplyjillicious.com

Příprava kuřete před nakládáním

  • Kuře můžeme marinovat i celé, pak použijete spíše marinovací směs a kuře potřeme zvenku i zevnitř.
  • Porcované kuře se lépe marinuje vykostěné, ale není to vždy nutné, kuřecí prsa můžeme marinovat v plátcích.
  • Kuřecí krájené na kostky či nudličky do marinády také vkládáme.
  • Aby maso získalo chuť marinády, je třeba marinovat alespoň 3 hodiny. Ještě lepší je dodržet lhůtu 24 hodin.
  • Naložené nebo potřené maso necháváme marinovat v chladu.

Která marináda u vás nejvíce boduje? Dejte nám vědět v sekci komentářů pod článkem!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X