Rychlovky z kuřecího masa na pánvi

Kuřecí maso je snadno dostupné i v menších a pro kuchyňské zpracování již připravených porcích a jeho cena v obchodech je přiměřená. Proto bývá na stole poměrně často a tím vzniká pouze jediný problém, jak jej upravit, aby to bylo alespoň trochu jinak. Jednou z možností je rychlá, minutková úprava na pánvi.

1. Smetanové kuřecí nudličky s žampióny na pánvi

Krémové kuřecí nudličky s žampióny je snadné a chutné jídlo, které připravíte  za méně než 30 minut. Bílé víno spolu se smetanou dává omáčce lahodnou chuť.

INGREDIENCE :

  • 3-4 kuřecí prsíčka, nakrájené na nudličky
  • 1/2 šálku nakrájené bílé cibule
  • 3 šálky nakrájených žampiónů
  • 1 polévková lžíce másla
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku smetany na vaření
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 3 lžičky vody
  • 1 lžička nakrájené čerstvé petrželky

POSTUP :

  1. Ve velké pánvi zahřejeme 1 lžící oleje a 1 lžíce másla.
  2. Přidáme kuřecí nudličky, které jsme osolili a opepřili.
  3. Kuřecí nudličky restujeme asi 3-4 minuty.
  4. Maso vyjmeme z pánve a odložíme.
  5. Do stejné pánve přidáme 1 lžíce oleje a cibuli
  6. Orestujeme ji lehce do zlatova.
  7. Přidáme žampióny a restujeme asi 2 minuty.
  8. Poté přilijeme do pánve bílé víno a necháme vařit, až se sníží na polovinu.
  9. Vložíme zpět kuřecí nudličky a zalijeme smetanou.
  10. V malé misce rozmícháme kukuřičný škrob a vývar.
  11. Přidáme k omáčce a provaříme asi 3 minuty.
  12. Nakonec vmícháme petržel a můžeme ještě přidat sůl a pepř dle chuti.
  13. Podáváme s vařenými těstovinami.

Smetanové kuřecí nudličky s žampióny na pánvi

zdroj : platedcravings.com

2. Pikantní smažené kuřecí stehna na pánvi na způsob KFC

Co dělá toto smažené kuře tak chutné ? Unikátní směs 12 bylinek. Tak na co ještě čekáte? Zkuste recept a  zakousněte se do křupavého pikantního kuřete jako z KFC ještě dnes.

INGREDIENCE :

  • 5 až 10 kuřecích paliček nebo celých stehen
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2/3 lžíce soli
  • 1 lžíce mletého černého pepře
  • 1/2 lžíce sušeného tymiánu
  • 1/2 lžíce sušené bazalky
  • 1/3 lžíce oregana
  • 1 lžíce celerové soli
  • 1 lžíce sušené hořčice
  • 4 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce česnekové soli
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 3 lžíce bílého pepře
  • mléko
  • vejce

POSTUP :

  1. Připravíme si olej na smažení.
  2. Vlijeme do pánvičky silnou vrstvu a necháme jej rozpálit.
  3. V míse smícháme všechno uvedené koření spolu se solí a moukou.
  4. V jiné míse smícháme asi hrnek mléka na jedno vejce.
  5. Obalíme kuře nejprve v mléce a poté v kořeněné mouce.
  6. Kuřecí stehna nebo paličky smažíme 10 až 15 minut dle velikosti porcí.
  7. Upečené kuřecí stehna necháme chvíli zchladnout na mřížce.

Pikantní kuřecí smažené stehna můžeme podávat se zeleninovými saláty, s domácími bramborovými kroketami nebo hramolkami a různými dipy.

Pikantní smažené kuřecí stehna na pánvi na způsob KFC

zdroj : taste.com.au

3. Kuře na pánvi se zeleninou na červeném víně

Vyzkoušejte kuře na červeném víně. Maso dostane díky vínu novou chuť, kterou si oblíbíte. Spolu se zeleninou je jídlo lehce stravitelné a můžeme ho tak zařadit i mezi jídla zdravé.

INGREDEINCE :

  • 2 ks vykostěných kuřecích stehen nebo prsíček
  • 1 větší mrkev
  • 100 g žampiónů
  • 100 g šalotky
  • 100 g slaniny
  • 200 ml červeného vína
  • bobkový list, tymián, petrželka
  • pepř a sůl
  • 2 lžíce másla

POSTUP :

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou slaninu.
  3. Poté přidáme maso, které opečeme ze všech stran.
  4. Přidáme nakrájenou mrkev, šalotku, žampiony a koření.
  5. Podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme asi 10 minut.
  6. Vyjmeme bobkový list.
  7. Podáváme nejlépe s dušenou rýží nebo bramborovou kaší.

Víte že bobkový list patří k tradičnímu koření i české kuchyně. Propůjčuje typickou chuť některým omáčkám (zvláště svíčkové a rajské), gulášům a polévkám (smetanová, francouzská), nakládaným okurkám a houbám. Je vhodný do marinády na maso.

Bobkový list se nesmí dlouho vařit, jinak hořkne.

Kuře na pánvi se zeleninou na červeném víně

zdroj : femina.cz

Kuřecí maso je poměrně rychle připravené, proto ostatní suroviny vybíráme tak, aby nepotřebovaly delší čas tepelné úpravy, jinak je musíme připravit samostatně. Ke kuřecímu masu se hodí jemná uzenina, sýry, některé druhy ovoce, houby a zelenina. Pro zjemnění můžeme nakonec podlít trochu smetanou nebo některou z dochucovacích omáček.

 

Sdílejte svým přátelům

Ohodnoťte také

No Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *