Kvasnicová polévka s mrkví

Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3

Ingredience

  • 1 kostka kvasnic
  • plátek másla
  • 1 menší mrkev
  • 1 bujón
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 vejce
  • 750 ml vody
  • zelená petrželka

Postup receptu

  1. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemno
  2. V kastrolu rozpustíme máslo a přidáme rozdrobené kvasnice
  3. Na mírném plameni je za stálého míchání necháme rozpustit
  4. Mícháme tak dlouho, až zhoustnou a začnou se oddělovat od másla
  5. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a za stálého míchání asi 1 minutu restujeme
  6. Poté přidáme špetku soli, pepře a vmícháme vejce
  7. Jakmile se vejce srazí, tak přidáme vodu, bujón a krátce povaříme
  8. Ochutíme nakrájenou zelenou petrželkou, odstavíme a podáváme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.