Květák smažený

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 hlava květáku větší
  • sůl
  • 2 vajíčka
  • 80 g hl. Mouky a strouhanka na obalování květáku
  • 200 g tuku na smažení.

Postup receptu

  1. Květák pečlivě vypereme ve vlažné vodě rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme do poloměkka
  2. Z košťálu nakrájíme ploché kousky
  3. Květák obalujeme v mouce, vajíčku a nakonec ve strouhance
  4. Nakonec smažíme na rozpáleném tuku do zlatova ze všech stran, proto je jednodušší fritovací hrnec, jak časově, tak pracně
  5. Příloha je jednoznačně nejlepší brambory vařené, tak i pečené nebo kaše

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.