Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1-2 růžice květáku
- 3 vejce
- 40 g mouky
- 50 g tuku
- 1 0,5 dl mléka
- 20 g sýra
- tuk a strouhanka na vymazání formy
- sůl.
Postup receptu
- Uvařený květák scedíme a rozebereme na růžičky
- Z tuku a mouky připravím světlou jišku, do které přiléváme zvolna za stálého míchánímléko, až se vytvoří hustá, hladká kaše
- Do prochladlé přidáme žloutky, strouhaný sýr a z bílků ušlehaný pevný sníh
- Nakonec přidáme květák
- Nákypovou formu dobře promastíme, vysypeme, naplníme těstem a zvolna asi 0,5 hodiny pečeme
- Chuť tohoto nákypu můžeme změnit, přidáme-li na cibulce dušený mozeček nebo zelný hrášek, dušené telecí maso nebo dušené houby
Moje maminka tam ještě dává šmytlík, hezky to provoní to jídlo a i na oko je to zajímavé.
Zapečený květáček to je má parketa, mám hrozně ráda zeleninu na jakýkoliv způsob. Až bude květák levnější hned recept udělám.
Co to obohatit sýrem a bazalkou?Já si to vyzkoušela a jsme z toho uplně paf:)Dobrota nad dobroty.