Květákové buchtičky

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 2 vejce
  • 1/4 l mléka
  • strouhanka podle potřeby
  • strouhaný muškátový oříšek
  • petrželka
  • sůl
  • tuk na potření buchtiček a vymazání misky.

Postup receptu

  1. Květák uvaříme do poloměkka, nasekáme nadrobno a dáme do misky
  2. Vmícháme vejce, mléko, koření, pokrájenou petrželku, osolíme a přidáme tolik strouhanky, aby vznikla hustší vláčná hmota
  3. Lžící z ní vykrajujeme malé buchtičky, klademe je do tukem vymazané zapékací misky a omastíme na povrchu i stranách jako buchty
  4. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova
  5. Příloha: brambory, bramborová kaše, zeleninová obloha

Komentáře

  1. Neřekla bych podle toho názvu, že to může být dobré a je a všem v naší rodině to chutnalo, hlavně je to změna což jse vždycky příjemné pro chuťové buňky:)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.