Kynutá bábovka s mákem

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 1,5 dl mléka
  • 2 dkg droždí
  • 13 dkg másla
  • 2 žloutky
  • 7 dkg cukru
  • špetka soli. Maková nádivka: 20 dkg mletého máku
  • mléko dle potřeby
  • cukr
  • mletá skořice
  • můžeme přidat i pikantní marmeládu.

Postup receptu

  1. Maková nádivka: Mák zalijeme horkým mlékem, přidáme ostatní přísady a povaříme
  2. Těsto: Ve vlažném mléce s troškou cukru rozpustíme droždí a necháme vzejít kvásek
  3. Změklé máslo ušleháme se žloutky a cukrem, přidáme mouku a vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout
  4. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník, potřeme jej makovou nádivkou a stočíme jako závin
  5. Vložíme jej do vymazané bábovkové formy, necháme ještě chvíli nakynout a upečeme
  6. Pečeme 45-60 minut

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.