Kynutá velikonoční hlavička. ❤️ Budete potřebovat: 15 dkg libového uzeného masa, 20 dkg pikantní klobásy, 30 dkg polohrubé mouky, 2 dkg droždí, 2,5 dl vlažného mléka, 4 žloutky, 3 natvrdo uvařená vejce, 3 lžíce rozehřátého másla, sůl, olej..
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 15 dkg libového uzeného masa
- 20 dkg pikantní klobásy
- 30 dkg polohrubé mouky
- 2 dkg droždí
- 2,5 dl vlažného mléka
- 4 žloutky
- 3 natvrdo uvařená vejce
- 3 lžíce rozehřátého másla
- sůl
- olej.
Postup receptu
- Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme trochu cukru a mouky a necháme vzejít kvásek
- Vzešlý kvásek zapracujeme do polohrubé mouky, přidáme žloutky, rozehřáté máslo a sůl a vypracujeme hladké těsto
- Na dno tukem (olejem, sádlem) vymazaného vyššího pekáčku nebo menší dortové formy vložíme zhruba polovinu těsta, pak položíme vařená a na plátky nakrájená vejce, nakrájené libové uzené maso a klobásu
- Zalijeme zbytkem těstem a necháme vykynout
- Upečeme a po zchladnutí vyklopíme