Kynuté trubičky

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 28 dkg hrubé mouky
  • 10 dkg tuku
  • 4 dkg moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1/4 lžičky soli
  • trochu vanilkového cukru. Na kvásek: 2 dkg droždí
  • 1 kostka cukru
  • 1/16 vlažného mléka. Krém: 1/4 l šlehačky
  • 1 vrchovatá lžička pudinkového prášku
  • 20 dkg másla nebo Hery,12 dkg moučkového cukru,1 lžíce kakaa.

Postup receptu

  1. Do vlažného mléka dáme kostku cukru, rozdrobíme droždí a lehce posypeme moukou
  2. Přikryjeme a necháme 15 minut kynout
  3. Vykynutý kvásek vlijeme do mouky, přidáme rozpuštěný vlahý tuk, žloutky, sůl a vanilkový cukr
  4. Ze všech surovin vypracujeme jemné těsto, necháme vykynout a pak je na stéblo rozválíme
  5. Z těsta nakrájíme proužky 30×4 cm, natočíme je na tukem potřené plechové trubičky na kremrole, potřeme žloutkem rozšlehaným s troškou vody a necháme vykynout, pak je upečeme
  6. Vychladlé trubičky naplníme krémem
  7. Krém: Šlehačku uvaříme s pudinkovým práškem, do prochladlého pudinku zamícháme trošku rumu
  8. Máslo ušleháme s cukrem a kakaem a postupně zašleháme vychladlý pudink
  9. Povrch trubiček pocukrujeme nebo pokapeme polevou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.