Kynutý makový závin

Kynutý makový závin
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 6 dkg sádlo syrové“>sádla
  • 6 dkg másla
  • 3 žloutky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • mléko dle potřeby
  • tuk na vymazání
  • žloutek na potření. Kvásek: 1 dl mléka
  • 2 dkg droždí
  • 4 dkg moučkového cukru. Maková nádivka: 25 dkg mletého máku
  • 2 dl mléka
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 5 dkg rozinek
  • 2 tlučené hřebíčky
  • 1 vanilkový cukr.

Postup receptu

  1. Z mouky, soli,, rozpuštěného másla a sádla, žloutků, citronové šťávy, vykynutého kvásku a mléka vypracujeme těsto, které rozdělíme na 3 díly a necháme vykynout
  2. Potom každý díl rozválíme, potřeme makovou nádivkou, svineme, položíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a v mírně vyhřáté troubě upečeme
  3. Maková nádivka: mletý mák zalijeme vařícím mlékem, přidáme cukr, rozinky, tlučený hřebíček, vanilkový cukr a vše promícháme

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.