Kynutý špenátový koláč

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Těsto: 1 dkg droždí
  • 12 lžic mléka
  • 30 dkg mouky
  • 4 dkg másla nebo tuku
  • půl lžičky soli. Náplň: 40 dkg zmrazeného špenátu
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 1/4 l bešamelu ochuceného pepřem nebo kari kořením
  • 5 dkg slaniny
  • 1 vařené vejce.

Postup receptu

  1. Z přísad na těsto vypracujeme kynuté těsto a necháme je vykynout
  2. Mezitím si připravíme bešamel a necháme rozmrazit špenát Vykynuté těsto rozválíme a vložíme do vymazané koláčové formy s vyšším okrajem
  3. Rozmrazený špenát smícháme se strouhankou a rozkvedlaným vejcem a nastrouhanou cibulí, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a narovnáme na těsto
  4. Předem připravený bešamel smícháme se slaninou a navrstvíme na špenát
  5. Pečeme asi 30 minut
  6. Podáváme horké, zdobené vařeným vejcem a popř
  7. i strouhaným sýrem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.