Kynutý špenátový koláč. ❤️ Budete potřebovat: Těsto: 1 dkg droždí, 12 lžic mléka, 30 dkg mouky, 4 dkg másla nebo tuku, půl lžičky soli. Náplň: 40 dkg zmrazeného špenátu, 3 lžíce strouhanky, 1 vejce, 1 cibule, sůl, muškátový oříšek, 1/4 l bešamelu ochuceného pepřem nebo kari kořením, 5 dkg slaniny, 1 vařené vejce..
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- Těsto: 1 dkg droždí
- 12 lžic mléka
- 30 dkg mouky
- 4 dkg másla nebo tuku
- půl lžičky soli. Náplň: 40 dkg zmrazeného špenátu
- 3 lžíce strouhanky
- 1 vejce
- 1 cibule
- sůl
- muškátový oříšek
- 1/4 l bešamelu ochuceného pepřem nebo kari kořením
- 5 dkg slaniny
- 1 vařené vejce.
Postup receptu
- Z přísad na těsto vypracujeme kynuté těsto a necháme je vykynout
- Mezitím si připravíme bešamel a necháme rozmrazit špenát Vykynuté těsto rozválíme a vložíme do vymazané koláčové formy s vyšším okrajem
- Rozmrazený špenát smícháme se strouhankou a rozkvedlaným vejcem a nastrouhanou cibulí, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a narovnáme na těsto
- Předem připravený bešamel smícháme se slaninou a navrstvíme na špenát
- Pečeme asi 30 minut
- Podáváme horké, zdobené vařeným vejcem a popř
- i strouhaným sýrem