Kynutý velikonoční věnec

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 9 dkg krystalového cukru
  • 5 dkg másla
  • 2 vejce
  • 3 dkg droždí
  • 1/4 l mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce rozinek
  • moučkový cukr.

Postup receptu

  1. V misce smícháme rozdrobené droždí se lžící mouky, lžičkou cukru a 1 dl vlažného mléka
  2. Na teplém místě necháme vykynout kvásek
  3. Mouku smícháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem a solí
  4. Přidáme rozinky, žloutky, kvásek a máslo rozpuštěné ve zbylém mléce
  5. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které necháme vykynout
  6. Těsto rozdělíme na 3 části, znovu propracujeme a necháme kynout
  7. Těsto rozválíme na 3 válečky a spleteme je do copu
  8. Volné konce spojíme k sobě do věnce
  9. Věnec dáme na plech a necháme asi 30 minut kynout
  10. Povrch potřeme bílkem
  11. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 45 minut
  12. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.