Recept: Kynutý velikonoční věnec

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 9 dkg krystalového cukru
  • 5 dkg másla
  • 2 vejce
  • 3 dkg droždí
  • 1/4 l mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce rozinek
  • moučkový cukr.

Postup receptu

  1. V misce smícháme rozdrobené droždí se lžící mouky, lžičkou cukru a 1 dl vlažného mléka
  2. Na teplém místě necháme vykynout kvásek
  3. Mouku smícháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem a solí
  4. Přidáme rozinky, žloutky, kvásek a máslo rozpuštěné ve zbylém mléce
  5. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které necháme vykynout
  6. Těsto rozdělíme na 3 části, znovu propracujeme a necháme kynout
  7. Těsto rozválíme na 3 válečky a spleteme je do copu
  8. Volné konce spojíme k sobě do věnce
  9. Věnec dáme na plech a necháme asi 30 minut kynout
  10. Povrch potřeme bílkem
  11. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 45 minut
  12. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 12 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *